Kırşehir’de esnaftan marketlerle ilişkin yapılacak düzenlemelere destek

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, zincir marketlerle ilgilendiren yapılacak kullanılmamış düzenlemeleri desteklediklerini bildirdi.

Öztürk, kayıtlı açıklamasında, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerle yeni düzenlemelerin devreye alınacağı açıklamasını kıvançla karşıladıklarını belirtti.

Uzun süredir zincir marketlerin fırsatçılığını gündeme getirdiklerini vurgulayan Öztürk, “Böylece bu buut gündeme getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız izah yaparak fırsatçı zincir marketler üzere müstelzim düzenlemelerin yakında yapılacağını söyledi. Esnaf temsilcileri namına bu kararın bir zaman evvel alınmasını ve Harabati Ticaret Kanunu’nda muktezi düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yerel esnafın işlerinin eğleşme noktasına geldiğini ve marketlerin site merkezine uzak noktalara taşınması gerektiğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

“Gelinen süreçte zincir marketler seçkin bucak başında açtığı bayağı mağazalarında rastgele yelpazeden işaret satıyor. Bisikletten dil malzemelerine, giyimden kırtasiyeye seçme sektörü ele geçirmeye çalışıyorlar. Bu durumun önüne bozmak için ya bu marketlerin kent dışına taşınması ya de ürün kısıtlaması getirilmesi gerekiyor. Damarlı halde esnaf kepenk kapatacak.”

Share: