İnternetten gördü, şevket desteği ile işinin sahibi oldu

İnternetten gördü, celal desteği ile işinin sahibi oldu

Engelli vatandaş, cesamet desteği ile zat hisse senedi yerini açtı

KASTAMONU – Kastamonu’nun Daday ilçesinde dinamik bedenî engelli yurttaş, internette dolaşırken öğrendiği cesamet desteği programı ile hayalini kurduğu işinin sahibi oldu.

Kastamonu’nun Daday ilçesinde hayatiyetli, çırılçıplak bedenî engelli Serkan Yılmayan, ortaöğretim eğitiminin arkası sıra bir cep telefonu maharet servislerinde çalışmaya başladı. el telefonu tamiratı üzerine kendisini geliştiren Yılmayan, kendi işyerini açmanın hayalini kurmaya başladı. İnternetten araştırma yapan Yılmayan, İŞKUR’un engellilere iş yeri açılış desteği verdiğini öğrendi. Elan sonraları proje için başvuruda bulunan Yılmaz, büyüklük desteği ile zat hareket yerini açtı. Yılmaz, gerçekten yaşlardan itibaren hayalini kurduğu cep telefonu teknisyenliğini kendi iş yerinde yapacak.

Yılmayan’ın gelişim yeri düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine katılan Daday Kaymakamı Ayşegül Sebep, Belediye Reisi Hasan Fehmi Taş, İŞKUR Kastamonu İl Müdürü Arzu Şehnaz Aşıcı, tören düzeni üyeleri ve vatandaşlar, Serkan Yılmayan’ın sevincine ortak oldu.

“Müfit olacağını fikren başvurdum”

İş yerini açtığı üzere keyifli olduğunu belirten Serkan Yılmaz, “17 yaşından beri bu mesleği yapmaktayım. Patika lisesi mezunuyum. Daha önce bu iş ile ilişkin staj yaptım, değişik telefoncularda çalıştım. Lise öğrenciliğimden beri bu işi yapıyorum. Son kendisine internette gezinirken bu projeyi gördüm. Hayır olacağını fikren başvurdum. Onaylandı. Çıktı mesleğimi özlük gelişim yerimde yapıyorum” dedi.

Serkan Yılmaz’ın sunulan mevhibe ile iş yerini açtığını tabir eden İŞKUR Kastamonu İl Müdürü Gönül Şehnaz Aşıcı, “Tıpkı özürlü arkadaşımıza aksiyon yeri düzenlemek amacıyla buradayız. Biz ilanlara çıkıyoruz, mevrut başvuruları değerlendiriyoruz. Daha sonraları Valimiz başkanlığı yoluyla son değerlendirmesi yapılıyor ve İŞKUR Umumi Müdürlüğüne gönderiliyor. Genel Müdürlüğümüzün değerlendirmesinin arkası sıra projeler onaylanıyor. Serkan arkadaşımıza bile tığ projemiz çerçevesinde mevhibe verdik ve şu anda hisse senedi yerimizi açıyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Share: