HDP’li Çepni: “Gönüllüler sarsıntı bölgelerine koşmasaydı yıkımımız henüz fazla olurdu”

HDP İzmir Mebus Kasıt Çepni, “Şayet arkalama seferberliği olmasaydı, binlerce gönüllü deprem bölgelerine koşmasaydı, yaşadığımız yadımlama ve fert kayıpları haddinden fazla henüz aşkın olurdu.” dedi.

Çepni, TBMM’de düzenlediği matbuat toplantısında, depremin etkilediği illerden Malatya’da partisince planlı müzaheret çalışmalarına katıldığını anlattı.

Depremin yaşandığı andan itibaren büyük bir el seferberliği yaşandığını ve binlerce tırın yola çıktığını rapor eden Çepni, “Umum nazik tıpkısı fedakarlıkla kardeşlerine yardıma koştu. Ekmeğinden, giyeceğinden, yiyeceğinden kestirmece tırlarla zelzele bölgelerine gönderdi. Binlerce gönüllü çabukça devrisi dönüş zelzele bölgelerine yardımlaşmaya koştu. Bazen arkadaşlarımız, istirdat ve arkalama çalışmalarına hareket bölgelerinde katıldı.” diyerek konuştu.

Malatya’daki izlenimlerini nâkil Çepni, şunları kaydetti:

“Malatya’da önce gördüğüm madde, izzet üçüncü ve dördüncü günü sahada görülmeye başladı. Alanda hemen gönüllüler, gelen yardım tırları vardı. Zaman üstelik ulaşılmayan, yaraları sarılmayan zelzele bölgeleri var. Şayet müzaheret seferberliği olmasaydı, binlerce gönüllü deprem bölgelerine koşmasaydı, yaşadığımız katabolizma ve fert kayıpları haddinden fazla henüz aşkın olurdu. Depremin sorumlusu ranttan ve kardan apayrı tek derdi sıfır sermaye düzenidir.”

Çepni, depremin etkilediği yerlerde yer haddinden fazla kuru besin, kışlık çadır, soba, jeneratör, zooloji üzere de deri ve yemleme ihtiyacı olduğunu belirtti.

Share: