Kırşehir’de 6 yaşındaki Eylül’ün kaybolan gelin böceği üzere sunulan zar duygulandırdı

Kırşehir’de 6 yaşındaki Eylül Ada’nın evlerinin bahçesinde ilgilendiği uğur böceği kaybolunca sunulan kayıp ilanına hayvanseverler duyarsız kalmadı.

Kent merkezindeki evlerinin bahçesinde bulduğu ve “Cehre” adını verdiği tasavvur böceğini kaybeden Ilkgüz, şişman üzüntü yaşayarak toplumsal medyada kayıp ilanı yüklemek istedi.

Kızının bu talebine duygulanan asıl Yürekten Yuka, Eylül’ün kırıcı ısrarı üzerine çizdiği ilanı Düzce Hayvanları Siper Derneği yönetiminde düz kayran kardeşi Ilgın Gülce Günay’a iletti

Ilkgüz’ün talebi ile üstünde gelin böceği fotoğrafı ve çizdiği resimler olan ilan, derneğinin “bipativer” ünlü içtimai iletişim araçları hesabından “Çokça kırılan ayrımsız car, lütfen bu zayi ilanını paylaşarak Eylül Cezire’nın uğur böceği Pamuk’a ulaşmasına yardımcı olalım.” notuyla yayımlandı ve birçok kullanıcı aracılığıyla paylaşıldı.

Küçük kızın efsanevi sevgisinden çokça etkilenen içtimai iletişim araçları hesabı kullanıcıları, “Sevgili Ilkgüz Ada, uğur böceğin Iğ, dileklerini gerçekleştirmek amacıyla uçuk olmalı”, “bipativer, lütfen çabukça Eylül Cezire’nın gaye böceğini bulun”, “Bu ilanı dizge paylaşmalı, el birliği ile Pamuk’u bulmamız lazım”, “Amerika Başkanı dahil herkese haber yolladım, Iğ’u yakında bulacağız” mesajlarıyla duygularını aktardı.

Ilgın Gülce Günay, AA muhabirine, Ilkgüz’ün ilanının yayımlanmasından sonra çokça sayıda tasa aldıklarını belirterek “Ilkgüz Ada’nın çizdiği gösterici ve oluşturulan kayıp ilanı kısa sürede birçok kullanıcı marifetiyle yürek ısıtan yorumlarla paylaşıldı. Birçok kullanıcı bize uğur böceği fotoğrafları göndererek ‘Eylül Ada’nın kaybolma uğur böceği Cehre’u bulduk’ şeklinde mesaj attı.” ifadesini kullandı.

Anne Gönülden Yuka üstelik Ilkgüz’ün Pamuk’u kaybedince çok üzüldüğünü dile getirerek şunları kaydetti:

“Henüz okuma yazmaya yeni geçti, evde zayi ilanı resimleri çizdiğini ve yazılar yazdığını görünce haddinden fazla şaşırdım. Ilkgüz Ada’nın teyzesi tafsilatlı süredir Düzce Hayvanları Koruma Derneği ‘bipativer’de efsanevi hakları alanında çalışma yapıyor. Ilkgüz çok ısrarcı olunca ilanları ‘bipativer’e ulaştırdım. Ilkgüz’ün minik kalbini anlayabilen ve müspet anlayışsız dönüşler fail herkese teşekkür ederiz. Doğduğundan beri hayvanlarla ve doğayla bağırsak içe olan tıpkı yavru. Bu hayat ebat tarafından tüm insanlara doğayı ve hayvanları korumanın hepimizin öncelikli sorumluluğu olduğunu uyarmak istiyoruz.”

Share: