Türkiye’de düzenlenecek Ampute Futbol Dünya Kupası’nda amaç şampiyonluk

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen, Ampute Futbol Acun Kupası’nda böke olmayı istediklerini belirtti.

Ergezen, 30 Ilkgüz-9 Teşrinievvel tarihlerinde Türkiye’nin ocak sahipliğinde düzenlenecek 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası ile ilişik AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Milli takımın küçük ay ayından itibaren ülkenin mütenevvi yerlerinde 8 kamp yaptığını tamlayan Ergezen, kampların verimli geçtiğini söyledi.

Hem mental hem dahi motivasyon anlamında, birlik ve beraberlik zarfında maçlara hazır olduklarını vurgulayan Ergezen, “Asla gevşemeden, rahata kavuşmadan ta ki kupayı alıncaya kadar tabiatıyla ki çalışmamız devam edecek. İnşallah bu kupayı ülkemize ve milletimize armağan edeceğiz.” diye niteleyerek konuştu.

“Acun Ampute Başkanlığı ile Avrupa Ampute Başkanlığından çokça fena hâlde sözler duyduk”

Ergezen, kestirmece 5 aydır aheste tıpkı çalışmayla organizasyonun hazırlıklarını yaptıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Konaklama, nakil, asayiş, maçların yapılacağı yerler ve sağlık, cemi detayları fikren çalıştık. Defaatle gittik, durumunda tetkikat yaptık. İlgililerle toplantılar yapıldı. Bize ev sahipliği yapan İstanbul Valimiz ve Ilbay Yardımcımıza, emniyetimize, Türkiye Futbol Federasyonu ve yetkililerine haddinden fazla teşekkürname ediyoruz. Organizasyonla ilişkin Acun Ampute Başkanlığı ile Avrupa Ampute Başkanlığından haddinden fazla pir sözler duyduk. Komple bir tertip hazırlığının olduğunu bize rapor ettiler. Bir Nice ülkede bu düzenleme iyice yapılmadı. Bu durumlara tanık olduk. Ancak tığ inşallah Türkiye’mizin gururu adına, gücünü, spordaki başarısını, insanımızın yetenek ve kabiliyetlerini gösterecek şekilde tıpkı organizasyon yapacağız. İnşallah ülkemize ve federasyonumuza uygun benzeri tertip yapacağız.”

Türkiye Futbol Federasyonunun katkıları, kulüplerin destekleriyle maçların ücretsiz izleneceği bilgisini veren Ergezen, “Kamu milletimizi bekliyoruz. Orada benzeri bayram olsun. beraberinde olalım. Tığ istiyoruz ki eren milletimiz de bizim kanatlarımız olsun. Sesleriyle, alkışlarıyla, tezahüratlarıyla desteklerini hissedelim ve sahada daha aşkın ter dökelim. İnşallah bu millete yakışır tıpkı son alacağız.” ifadelerini kullandı.

“Salonlarıyla, sahalarıyla, konaklamalarıyla muhteşem ayrımsız tesis altyapımız var”

Ampute futbolunda acun markası olunduğunu aktaran Ergezen, şöyle bitmeme etti:

“Ülkemize, familya sahibi olduğumuz Ampute Ayak Topu Acun Kupası’nda kupayı getirerek, birinci olarak hem milletimize hem bile devletimize verdiği destek için teşekkürlerimizi arz etmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Toyluk ve Spor Bakanımız Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu ve bürokrasinin destekleriyle bu ülkede çokça iri aynı spor altyapısı oluşturuldu. Salonlarıyla, sahalarıyla, konaklamalarıyla koskocaman bir yapı altyapımız var.”

Muaz Ergezen, akıbet dönemde birçok branşta elde ettikleri çok eşsiz başarıların olduğuna dikkati çekerek, “Halterde, mülk okçulukta, mülk atıcılıkta, bocciada, yüzmede, tekerlekli sandalye raks, tekerlekli sandalye basket, masa tenisinde haddinden fazla pir başarılar elde ettik. Bizim üzere çalım. Herhangi Bir branşa kendi içre önem verip, özlük türe ettiği değeri bulması üzere uğraşıyoruz. Henüz iyisini açmak amacıyla gayret göstereceğiz.” değerlendirmesini yaptı.



Share: