Suikasta kurban revan Sinan Ateş’in eşinden MHP’li Bonkör Yalçın’a tepki: Gözsüz, sağır, ahraz değiliz

Ankara’bile, öldürülen eski Dava Ocakları Yetişek ve Kültür Vakfı Umumi Başkanı Sinan Incitici’in ailesi izah yayımladı. Açıklamada, Sinan Çığlık cinayeti üzerinden MHP’ye müteveccih müsvedde kampanyası başlatıldığını savunan MHP Umumi Başkan Yardımcısı Ahi Yalman’a tepki gösterildi ve “Önce kendisini temize çıkarması gerekir” denildi.

“BEKLENTİM GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASI”

“Görme Engelli, sağır, ahraz değiliz” diyen Şiddetli ailesi hesabına izah özne Ayşe Çığlık, “Beklentim şehidimizin kırkı çıkmadan gerçeklerin ortaya çıkması” dedi.

“TERTEMIZ ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN IHTISAS SÖMÜRÜSÜ YAPILIYOR”

İşte açıklamanın topu; “Eşimin Ülkü Ocakları Umumi Başkanlığı görevinden ayrılmasından martir edildiği güne büyüklüğünde yaşanan süreçlerden ortalık öncelikle kendisini temize çıkarması gereken bu beyefendi, yaşadığımız parçalanmamış acılara rağmen soruşturmanın dosdoğru yürümesi hesabına tığ konuşmazken hangi ihtiyaca dayanarak günahsiz kollar üzerinden önsezi sömürüsü yapmaya çalışmaktadır? Bütün füru tabii ki masumdur ancak bu beyefendi iki babasız evladın hayatları boyunca yaşayacakları travmayı görmezden gelip bigünah oldukları sabit görüldüğü takdirde azade kalacak olan isimlerin çocuklarını mı düşünmektedir? Genişlik azından tığ bunu tatminkâr bulmadık.

“BEYFENDİĞİNİN OĞLU ÖLÜM ETTİĞİNDE KOLUNA GİREN BENİM EŞİMDİ”

Acıları kırmak istemem ancak bu beyefendi madem kim bizim acımız üzerinden siyaset açmak, ayrımsız yerlere mülahaza yüklemek hadsizliğini gösterdi biraz tamlık eylemek mecburiyeti hasıl oldu. Bu beyefendinin oğlu (Allah rahmet eylesin) memat ettiğinde beyefendinin koluna giren ve kendisini bekâr bırakmayan benim eşimdi. Beyefendi, merhum oğlunun saygıdeğer eşine merhumun yetim bıraktığı evladının yaşadıklarını sorsa idi hakkını araması müstelzim çocukların hangisi olduğunu henüz bol kavrayacaktı.

“SUİKASTI KİM AYDINLATMAYA ÇALIŞIYOR BİZ ONA BAKIYORUZ”

Maksadım, satır satır açımlama düşebileceğim bedbaht açıklamaya dair cevap vermek değildir. Ülkücü Martir Sinan Üzücü’in evlatları bu siyasetçinin iğreti ayrımsız şekilde kullandığı kabil mazlum değildir, bilakis mağrurdur. Çünkü benim evlatlarım; hayatı boyunca tertemiz yaşamış ve evlatlarına alicenap bire bir miras bırakarak martir düşmüş bir babanın çocuklarıdır. Bizi rastgele partinin çöz meselesi, özge partilerle meseleleri ilgilendirmemektedir. Şehidimiz ile hak arasına kim girmeye çalışıyor, bu vicdanları yaralayan suikastı kim aydınlatmaya çalışıyor tığ ona bakıyoruz. Gerisi bizim için lafügüzaf.

“GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTIĞINDA ZAMAN YAPILAN AÇIKLAMALARIN MAHİYETİ ELAN İYİ ANLAŞILACAK”

Görme Engelli değiliz, sağır değiliz, dilsiz değiliz. Duam ve beklentim odur kim şehidimizin kırkı çıkmadan gerçekler ortaya çıksın. Cemi gerçekler belgeleriyle ortaya çıktığında şimdilerde yapılan ve bire bir açıklamaların mahiyeti daha iyi anlaşılacaktır. Dua ile …”

SEMİH YALÇIN NE DEMİŞTİ?

Sinan Üzücü cinayetine ilişkin soruşturmada MHP’li isimlerin tutuklanması üstüne Eli Açık Yalman, güzeşte açıklamalarda bulunmuştu. Yalçın, MHP Umumi Eşkal yöneticisi Tolgahan D. ve özel kalemi olduğu sav edilen E.Y.’nin tutuklanmasının arkası sıra “gerçek dışı haberlere bed takanak operasyonlarının” yapıldığını tez etmişti.

“MAZLUM İNSANLARIN ACILARI İSTİSMAR EDİLMEKTEDİR”

Yalçın şunları belirtmişti; “Iğrenç bir suikast üzerinden siyasal kazanç elde ika çabasındaki izansızlar, zehap altında bıraktıkları ari ve suçsuz insanların ailelerini ve çocuklarının duygularını da ayn ardı etmektedir. Evlerine biberli sakıt mazlum insanların acıları de insafsızca, ahlaksızcasına sömürme edilmektedir. Ailelerin, annelerin, babaların, kardeşlerin, bacıların canı kaba acıtılmaktadır. Vakit Kaybetmeden diriye değil, ölüme ve ölenin hatırasına üstelik saygısızlık edilmektedir. İktidar hırsıyla böylesine küçülerek siyaset ayırmak, siyaset değil, pespayelik, kepazeliktir. Bu tiksinme siyasetinin varacağı düzlük hüsrandır. Bu tiksindirici siyasa anlayışının getireceği hiçbir kâr yoktur. Umum bilakis ona tenezzül ve tevessül edenleri namevcut edecektir.

“SİYASET BİR BAZIÇE DEĞİL, CİDDİ BİR MESELEDİR”

MHP ve Cumhur İttifakı’na zarar yüklemek için ülkeyi yüklülük ortamında seçime alaşağı etmek isteyenler, bu vahim ve falsolu hesabın altında kalacaklardır. Iş MHP ve Topluluk İttifakı aleyhinde alacak operasyonu olmaktan isabet, toplumsal bozgunculuk ve kargaşa tekvin hevesine dönüşmüştür. Sadece MHP ve partililerimiz aleyhinde bühtan ve domates dolması kampanyasıyla yetinilmemekte, topluma amaç ve tiksinme tohumları ekilmeye çalışılmaktadır. Bilinmelidir kim siyasa aynı baziçe değil, şok yoğun bir meseledir. Siyasi çarpışma işin doğasında vardır. Tarafların çarpışma yahut tartışmalarında kimi vakit atmosfer elektriklenebilir, üslup ve çevirgeç sertleşebilir. Ayrıca kimi vakit amal kavgaya büyüklüğünde varabilir. Ama siyasette belden hor vurmaya hangi rızamız, ne tasvibimiz, ne dahi tahammülümüz vardır. Bu cins yöntem anlayışı bumerang gibidir, dönüp ona başlama edeni vurur.

“BİZİ KORKUTACAĞINI SANANLAR AVUÇLARINI YALAYACAK”

Hile yere kasem yazar hakkımızda tıraşçı bilgiler üreterek halkı aldatmaya, kamuoyunu aleyhimize çevirmeye çalışanlardan ürküp kıblemizi değiştirmez, yeminimizden dönmeyiz. Camiamızı sindirip partimizi ve teşkilatlarımızı yıldıracağını, korkutacağını sananlar avuçlarını yalayacaktır. Altta düz delinmedikçe, fevkani asuman çökmedikçe MHP’nin azimli duruşu bozulamayacak, tutarlı siyaseti değişmeyecektir. MHP, pozitif ve ilkeli siyasetinden ödünleme vermeden kararlı tıpkı tavırla yoluna devam edecektir.”

Share: