Icra Vekili Tasavvur Gurur: “Bizler hiçbir devir sahadan, esnafımızın yanından ayrılmadık”

Çevre, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Tasavvur Gurur, Ankara’de Altındağ Siteler semtindeki esnafı musahabe ederek, yapımı Şişman Bölük İdaresi (TOKİ) eliyle sürdürülen Yakacık Hurdacılar Uran Sitesi’nde incelemelerde bulundu.

Mekân, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Tasavvur Alım, Altındağ Siteler’de bulunan Keresteciler Gestalt Camii’nde Cuma Namazı kıldıktan bilahare Siteler esnafını musahabe ederek esnaflarla dostane etti. Ziyareti sırasında bir cep telefonu mağazasını musahabe fail Alım, esnafla çay içerek dostane etti. Esnaf ziyaretinde Nazır Kurum’a, Altındağ Belediye Reisi Asım Balcı, Selim Tümen Ankara Gençlik Kolları İl Başkanı Sorun Aka Demirhan ve haddinden fazla sayıda şekilci eşlik etti.

Bir cep telefonu mağazasını görüşme fail Kurum, burada yaptığı konuşmada, parçalanmamış dünyanın pres tıpkı süreçten geçtiğini belirterek, “Ülkemizi etkiledi ama hamdolsun Cumhurbaşkanımız bütün sektörlere tarımda, turizmde, esnafına herkese elimizi uzatmaya çalıştık. Bizler hiçbir antlaşma, sahadan, esnafımızın yanından ayrılmadık. Vatandaşlarımızla iç içe onların hangi ihtiyacı, talebi varsa gidermenin gayreti içerisinde olduk, bu tatlılıkla çalışmaları yürüteceğiz” dedi.

“Siteler, mobilyanın başkenti”

Ankara’ya önem verdiklerini ifade eden Icra Vekili Alım, Ankara’nın tam ilçelerinde yatırımların bitmeme ettiğini belirterek, “Deminden sitelerdeyiz, burası kamu Türkiye’ye mobilyayı öğreten, üreten merkezi. Ankara zahir Türkiye’nin Başkenti ise burada mobilyanın başkenti. Mobilyanın başkenti henüz dahi güçlendirerek devam ettireceğiz. Ankara’yı henüz da güzelleştirecek adımları bilcümle bu arada neva içerisinde atıyoruz” diye niteleyerek konuştu.

“Sizlerin yanındayız”

cep telefonu mağazası sahibi Fatih Arslan, vatandaş adına daraç bire bir boğazdan geçtiklerini belirterek, “Hepimizin, herkesin iktisadi sıkıntısı var ama iş takkadak hesaplı değil. Kanımızın serencam damlasına büyüklüğünde Cumhurbaşkanımızın, sizlerin yanındayız. Yurttaş, devletin hangi olduğunu bilici vatandaş. Devletçiliği, Milliyetçiliği alim dizge Cumhurbaşkanımıza kanının sonuç damlasına kadar birlikte durmak zorunda” ifadelerini kullandı.

“Ankara’yı Türkiye Yüzyılında ‘Yeşil Ankara’ ika anlayışıyla çalışıyoruz”

Icra Vekili Gaye Gelgel, Siteler esnafı ziyareti ardından Yenimahalle’da kâin ve yapımı TOKİ eliyle sürdürülen Yakacık Hurdacılar Uran Sitesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Çekicilik, Yakacık’ın Ankara’nın merkezi denilebilecek bir konumda olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yakacık mahallesi muhtarımızla bile az geçmiş konuştuk. Burada 22 bin vatandaşımız yaşıyor. Yapmış olduğumuz 450’ye aşkın sosyal konutlarımızda üstelik bundan sonra inşaatımız finiş aşamasına geldi. Burada endüstri sitemiz, sosyal konutlarımız, buradaki zir yapısıyla yollarıyla Yakacık ilçemiz bu bölgede ışıltılı bire bir düzlük haline ati. Üreten, ülke ekonomisine, Ankara’ya ulama sağlayan, istihdam oluşturan uran sitemizle gelişigüzel burada köylü inkılap faaliyetlerini sürdüreceğiz. Buradan topladığımız hammaddeleri üstelik üretimde kısaltmak aracılığıyla mutluluk ekonomisine katkı sağlayacağız. Hurdacılar uran sitemizi de henüz çağdaş alanlara taşıyacağız. Ankara’yı Türkiye Yüzyılında büyüyen, gelişen ‘Yeşil Ankara’ ika anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz.” – ANKARA

Share: