Kazada hayatını kaybeden Tiyatrocu Miğfer Güleryüz’e incitici veda

Kazada hayatını kaybeden Tiyatrocu Miğfer Güleryüz’e zehir veda

Tiyatro oyuncuları ilçe yapmıştı, Tolga Güleryüz İzmir’üstelik toprağa verildi

İZMİR – Amasya’da, piyes oyuncularını taşıyan minibüsün azimet halindeki tıra çarptığı dramatik kazada hayatını kaybeden oyun yapımcısı Miğfer Güleryüz, memleketi İzmir’da sonuç yolculuğuna uğurlandı.

“Saksı Belası” adlı piyes oyununu Çorum’da sahneleyen seyretme ekibini haiz minibüs, Amasya-Çorum kara yolu üstünde tıra arkadan çarpmış, meydana mevrut feci kazada Tolga Güleryüz, Burak Futbolcu ve Müstakil Karataş olay durumunda hayatını kaybetmişti.

Yaralanan çoban ve minibüsteki Bağımsız Milletvekili Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Sarban, Hedef Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Cımbar Özbek ise ambulanslarla hastanelere kaldırılarak otama altına alınmıştı.

Hayatını kaybeden Miğfer Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş’ın cenazeleri, işlemlerinin ardından ailelerine doğrulama edildi.

Tolga Güleryüz’e keder veda

Tolga Güleryüz içinse, memleketi İzmir’in Çiğli ilçesindeki 700. Yıl Osmanlı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Ayakta durmakta kalın çekici üzüntülü temel Medine Güleryüz’ü yakınları avuntu ederken, baba Ergül Güleryüz ise oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşları döktü. İzmir İl Hars ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ve Ihtişam Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Aktürk de cenazeye katılarak, Güleryüz’e alın olan sonuç görevlerini namına getirdi.

Tolga Güleryüz, ailesi, yakınları ve sevenlerinin dualarıyla, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığına defnedildi.

Pek çok oyunda yapımcı, direktör ve kandil tasarımcısı kendisine fariza kayran Tolga Güleryüz, “Çıban Belası” adlı serencam seyir oyununda ise çerağ tasarımcısı yerine fariza almıştı.

Kaza bittabi oldu?

“Kelle Belası” adlı temsil oyununu Çorum’da sahnelemelerinin arkası sıra Samsun’a akıllıcasına debi fail seyir ekibini taşıyan Aykut Bektaş yönetimindeki 52 ADK 527 plakalı minibüs, Amasya-Çorum kişmiri yolu üzerinde, Merzifon ilçesine kapalı Çaybaşı Köyü civarında önünde seyreden Hacı Ahmet Tığ yönetimindeki 42 FES 27 plakalı tıra arkadan çarptı. Kazada minibüste sıkışan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Hür Karataş fenomen yerinde hayatını kaybetti.

Yaralanan sürücü ve minibüsteki Hür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Tasavvur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Çımbar Özbek, ambulanslarla Merzifon ve Suluova’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Share: