Karaman’da depremzedeler için üretilen sobalar kıran bölgelerine gönderildi

Karaman İl Milli Yetişek Müdürlüğünce Karaman Mesleksel ve Beceri Küçük Asya Lisesi öğretmenlerine değişik ebatlarda ürettirilen 184 soba, yer sarsıntısı bölgesindeki vatandaşlara gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin arkası sıra tekmil Türkiye biricik kalpgâh adına 7’den 70’e bütün depremin yaralarını bağışlamak için adeta seferber oldu. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bile soba üretiminden, oynak mutfağa, ekmek yapımından, arkalama tırına kadar eğitim bilimi camiasından gönüllü öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile hareket bölgesine yardım üzere koştu. Yardımlar çerçevesinde çalışmalarını sürdüren İl Milli Yetişek Müdürlüğü, itici havanın etkin olduğu zelzele bölgelerindeki afetzedeler için Karaman Mesleksel ve Maharet Anadolu Lisesinde üretilen sobaları ihtiyaç sahiplerine gönderdi.

İl Milli Terbiye Müdürü Mehmet Etkili, Karaman Mesleksel ve Teknik Küçük Asya Lisesini konuşma ederek yapılan çalışmaları durumunda inceledi. İncelemeler sonrasında açıklamalarda mevcut İl Müdürü Etken, itici havanın deprem bölgesinde aktif olduğuna özen çekerek depremzede vatandaşlar amacıyla soba ihtiyacı oluştuğunu anlatım etti. Etkili, “Depremzede vatandaşlarımızın yaralarını ayrımsız nebze de olsa kazanmak hesabına terbiye camiası adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sarsıntı bölgesine vatandaşlarımızın kullanması amacıyla Karaman İl Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğü yerine Karaman Mesleki ve Teknik Rum Lisesi hoca ve personelimiz marifetiyle üretilen farklı ebatlarda 184 nüsha sobayı bölgeye gönderdik. Öğretmenlerimiz, personelimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle alay malay gelişigüzel ahit depremzede vatandaşlarımızın birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi. – KARAMAN

Share: