Karamanlı eczacı teknisyenleri, Kahramanmaraş’taki depremzedelere hizmet verdi

Depremlerin biçim üssü Kahramanmaraş’a fahri giden Karamanlı eczacı teknisyenleri, depremzedelerin deva sıkıntısı yaşamaması üzere gece gündüz çabalama gider etti.

Kahramanmaraş’ta 6 devir küsurat eczacı kalfası Çokluk Dişci, AA muhabirine, yer sarsıntısı sonrası Karaman’bile Eczacılar Odası öncülüğünde tılsım cem kampanyası düzenlendiğini söyledi.

Vatandaşlardan kullanmadıkları ilaçları arz mail eczanelere getirmelerini istediklerini rapor fail Dişci, “Eczanelerden ve vatandaşlardan toplanan bu ilaçları Eczacılar Odası’nda hemen sınıflandırdık. İlaçları özelliklerine göre ayırdık. Üzerlerini yazarak koliledik. 2 aktarılma içinde 2 kamyon deva, Karaman’dan yer sarsıntısı bölgesine gönderildi.” dedi.

Daha sonra orada ispençiyari hizmetlerinde çalışacak gönüllülere gerekseme olduğu bilgisi üstüne harekete geçtiklerini tamlayan Dişci, şunları kaydetti:

“İlk etapta Karaman’dan 13 eczacı kalfası Kahramanmaraş’a gittik. Sonraları da gelen arkadaşlarımız oldu. Oraya geçmiş vardığımızda depremin büyüklüğünü, vahametini bir posta elan anladık. Binalar dağılmış, insanlar yaralanmış, hayatlarını kaybetmiş. Durum çok kötüydü. Orada bir depoya yönlendirildik. Burada bizim kabilinden bambaşka illerden mevrut gönüllü teknisyenler vardı. Buraya mevrut ilaçları ayırıp sınıflandırdık. Mevrut mesajlara göre bu ilaçların ihtiyaç olan yerlere gönderilmesini sağladık. Vakit Kaybetmeden Kahramanmaraş değil, farklı bölgelere da ilaçlar gönderiliyordu.”

Dişci, bölgede kurulan taşımalık eczanelerde insanların birçok ihtiyacının karşılandığını dile getirdi.

“Tekrar bize ihtiyaç olursa gitmeye hazırız”

Bölgedeki vatandaşların barınma, besin ihtiyacı üzere ilaca birlikte ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Dişci, şunları söyledi:

“Raporlu olan vatandaşlarımız vardı. Bu insanlarımızın birçoğunun ilaçları evlerinde göçük altında kalmıştı. Bölgede eczaneler yıkılmıştı, çalışmıyordu. Bu herif ilacına duyulmak zorunda. Bizler da buradan yardımcı olmaya çalıştık. Ayrıca beyaban hastanesinden mevrut reçeteleri hazırladık, pusat altına aldık. Burada insanların deva ihtiyaçları yanı sıra biberon, yavru bezi, abla, hijyen malzemeleri dağıttık. Tek yüklülük yaşanmadı. Gene bize gerekseme olursa gitmeye hazırız.”

Share: