FETÖ zanlısının avukatı bire bir dosyanın aranan şüphelisi çıktı

Gazi Turgut Aslan Operasyonu kapsamında Tokat’ta gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisinin avukatının, örgütün “bâtın kuryesi” olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ’nün para sisteminde kullandığı ATM (kartsız prosedür), kargo içerisine setir ve fiziksel kavuşma yöntemlerini Gazi Turgut Aslan Operasyonu ile afişe fail polis, finans sisteminde fariza kayran bilinmeyen kuryelerin etiket tespitleri üzere yüzlerce saatlik azrail görüntülerini izledi.

Operasyonun gerçekleştiği illerden Tokat’ta biri kadın başkası ayvaz 2 mahfi kuryenin kimliği müstevi ışığı, görüntüyü kaydeden kameranın kalitesi ve açısının tam olmaması dolayısıyla birlik yerine belirleme edilemedi. Değişik şüpheliler ise ekiplerce gözaltına alındı.

Bu tam avukat M.S, şüphelilerden F.K’nin emniyetteki sürecine uğraşmak üzere şubeye geldi.

Operasyonda alıcı kayıtlarını izleyen polisler, avukat M.S’nin daha önceki kimliği tayin edilemeyen erkek nihan kuryeye benzerliğini ayırt etti. Alıcı görüntülerini esasen izleyen ve araştırmanın kapsamını genişleten ekipler, daha önce görüntüde belirleme edilemeyen örgüt mensubunun avukat M.S. olduğunu belirledi.

M.S’nin, Aksaray ve Tokat Cumhuriyet Başsavcılıklarınca ölçülü soruşturmalarda suratsız olduğu, babasının namına mukayyet form ile ByLock kullandığı ve 5 ayrı ByLock ID’sinin bulunduğu tespit edildi.

FETÖ soruşturmalarında elan başlangıçta gözaltına alınan 20 ayrımlı şüphelinin ifadelerinde dahi adı geçen M.S’nin itimat mahrem yapılanmasında de “dostane imamı” olarak fariza aldığı öğrenildi.

Yürütülen adli süreç böylece hükmün açıklanmasının kavrayışsız bırakılmasına karar verilmesi nedeniyle mesleğini sürdüren M.S. gözaltına alındı.

Bu arada asayiş alıcı kaydı görüntülerinde avukatın yanındaki eş şüphelinin etiket tespiti için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Share: