Göçük altında kaldı, 31 yakınını kaybetti: “İmkansız diyordum çokça şükür kurtulduk”

– Kriz altında kaldı, 31 yakınını kaybetti: “İmkansız diyordum çokça şükür kurtulduk”

Depremde 31 yakınını kaybeden üniversite öğrencisi yaşama tutunmaya çalışıyor

İSTANBUL – Hatay’birlikte darülfünun okuyan, dinlence zımnında ablasıyla ailesinin yaşadığı Adıyaman’a giden 19 yaşındaki Abdulmelik Toprak, burada depreme yakalanarak kısaca 7 saat enkaz altında kaldı. O anları anlatan Yerey, “Üzerime cidar düştü, 4 kişiydik. Ablam ve ben üniversitede okuduğumuz üzere tatilden etraf evdeydik. Çökme altında 7 saat kaldım, ölümle koku alma organı burunaydık. Çıkınca haddinden fazla bahtiyar oldum, kurtarılmamız imkansız diyordum amma çokça şükür kurtulduk. O hatırat tekrar aynı elan yaşamayız inşallah, 31 yakınımızı kaybettik” dedi.

Geçtiğimiz pazartesi haset Kahramanmaraş’ta meydana mevrut iki büyük hareket 10 ilde şişman yıkımlara illet olurken yanık vatandaşların tedavisi bile Türkiye’nin bir nice noktasında bitmeme ediyor. 19 yaşındaki Abdulmelik Toprak de depreme Adıyaman’daki 6 kıvrım apartmanın 5’inci katında 4 nefis ailesiyle yakalandı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Politika Bilimi ve Amme Idaresi bölümü birinci sınıf öğrencisi olan Arazi ve darülfünun öğrencisi ablası tatil sürecini ailesiyle alay malay eylemek üzere Adıyaman’a gelmişti. Edinilen bilgiye göre 2 zihayat depreme burada ailesiyle gelişigüzel yakalanırken ailenin 4 üyesi bile depremde yıkılan binalarıyla çöküntü altında kaldı. Yaklaşık 7 saat enkaz altında kaldıklarını ve sonrasında yakınlarının sayesinde kurtulduklarını belirten, fut sinirlerinde sıkıntılar kâin Toprak, o anları tedavi gördüğü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde anlattı. Yerey, annesinin branş ve belinde kırıklar olduğunu, babasının ve ablasının ortopedik problemleri olduğunu rapor ederken, ailesinden 31 kişiyi kaybettiklerini belirtti. Emmi Valör Arazi ise depremde hayatını kaybeden ağabeyinin telefona cevap vermesini beklediği o acı anları anlattı. Mavera yandan yıkılan bina ise ışık karelerini böyle yansıdı.

“Amcam, yengem gene uzaktan akrabalarımız kaybettiğimiz 31 birey var”

Deprem çabucak yaşadıklarını anlatan 19 yaşındaki darülfünun öğrencisi Abdulmelik Arazi, “O sese uyandık zaten biz, uyandığımda koşmaya çalıştık, koşamadık. Yakalanınca belime, ayaklarıma mahmul üzerime cidar düştü. Annem, babam, ablam, ego 4 kişiydik. İkimiz üniversitede okuduğumuz için tatilden periferi evdeydik. 6 katlıydı, beşinci kattaydı evimiz, çökme altında kaldık, 7 saat kaldım, emmi çocuklarım kurtardılar. Ölümle koku alma organı burunaydık. Çıkınca çokça bahtiyar oldum, bize patırtılı gelmiyordu babam boş benzeri alan gördü, biz tek husus görmüyorduk. Babam o alana daha çok, ablamla beraber bağırdılar, bizi öyle duyup gördüler. O olmasaydı zordu, görülmezdik. Ağrım vardı diye niteleyerek az buçuk zorlandım, onun dışında antlaşma geçti. Saygı çoktu, kendi açımdan baskı, kurtarılmamız imkansız diyordum ama çokça şükür yine üstelik kurtulduk. 4 kişiydik, hepimiz kurtulduk. Bir Anda alçıya aldılar, 1-2 bölüm sonra İstanbul’a gelmeye değişmeyen verdik. Sağ bacağımın sinirlerinde zedelenme var, bugün taburcu olacağım. Ihtimal operasyon olma durumu var, öğrenciler evlerini verdi, yoksa konaklayacağımız benzeri saha yoktu. Kalkayım de inşallah, o zaman çokça zehir benzeri uzanım, o hatırat gine tıpkı daha yaşamayız inşallah. Darülfünun hedefim vardı, bitirip mesleğimi elime alırım, göreve başlarım diyerek amma bilmiyorum inşallah o birlikte evet. Amcam, yengem esasen engin akrabalarımız kaybettiğimiz 31 yaşama var. Bütünü Adıyaman’daydı” dedi.

“Ağabeyim çökme altında kaldı, irtihal etti”

Çokça sayıda yakınını kaybettiğini yer sarsıntısı sonrası kardeşlerinin durumunu hıfzetmek üzere dakikasında onları aradığını nâkil amca Şayan Yerey, “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, sağ olsun bizi mebzul karşıladı. Ailemizde 30-31 kişiyi, yakınlarımızı kaybettik. O kapsam gözümüzün önünde, tığ Adıyaman Kahta’dahi oturuyorduk. Bizim karı 11 eğik ben 3’üncü katta oturuyordum, 4 kişiydik. Melik’in babasını aradım, telefon çalıyor yanıt veren namevcut, süratle köyüme kaçtım. Farklı şişman ağabeyimi dahi aradım, o üstelik telefon çalıyor, cevap vermiyor. Depresyon altında kaldı, mevt etti. Baran, sis 2,5 saatten sonradan cebren Abdulmelik’in babasının ağabeyimin evine kavuştum. Baktım ki enkazın altında bina gitmiş, halas on paralık yok, bağırıyoruz sesimizi duyan namevcut, sonrasında hepsini çıkardık” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başakşehir Çam ve Sakura Kent Hastanesine mevrut artist Uca Lüks depremzedeleri ziyaret etti. Ayrıca Abdulmelik Yer’ın ise hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

(HK-RU-HA-Y)

Share: