Sağlık-Sen’den yer sarsıntısı bölgesindeki esenlik çalışanlarına ilişkin açıklama Açıklaması

Sağlık-Sen, depremzede afiyet çalışanlarının saha değişikliği taleplerinin birden karşılanması, bölgede görevlendirilen birlik esenlik çalışanlarının teşvik ve ayak tabanı ekleme ödemelerinin 6 ay süresince artırımlı ödenmesi taleplerinde bulundu.

Sendikadan yapılan açıklamaya bakarak, yer sarsıntısı bölgesinde fariza fail afiyet çalışanlarının temenni ve sorunları, çözüm önerileriyle birlikte Sağlık Bakanlığı ile paylaşıldı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Cömert Durmuş ve Umumi Komutan Yardımcısı Yusuf Dural imzasıyla Keyif Bakanlığı Idare Hizmetleri Umumi Müdürlüğüne yapılan mukayyet başvuruda, facia bölgesi illeri kadrolarında fariza yapan ve başka illerden geçici görevli gelen keyif çalışanlarının hareket yükünün hafifletilmesi gerektiğine belen edildi.

Başvuruda, kıran bölgesindeki depremzede esenlik çalışanlarının durumları göz önünde bulundurularak, Sağlık Bakanlığı Nasıp ve Vadi Değişikliği Yönetmeliği’nin 21’inci maddesine istinaden düz değişikliği taleplerinin çarçabuk karşılanması gerektiği aktarıldı.

Gerek bölgede görev işleyen gerekse görevlendirmeyle bölgeye giden sağlık çalışanlarının tahaffuz ve esas ihtiyaçlarının karşılanmasına evleviyet verilmesi talebi dahi yersiz başvuruda şu ifadelere kayran verildi:

“Kıran bölgesi illerindeki koşullar dikkate alınarak arttırma afiyet personeli istihdamı benzeri dakika önceki yapılmalıdır. Facia bölgesindeki illerde fariza özne esenlik çalışanları ile facia sebebiyle bölgeye görevlendirilen sağlık çalışanlarının munzam ödemeleri hususunda tensikat yapılmalıdır.

Hem depremzede hem de geçici görevlendirilen tamam sağlık çalışanlarının teşvik ve aya mülhak ödemeleri 6 ay süresince artırımlı ödenmelidir. Afet bölgelerindeki depremzede ocak hekimliği çalışanlarının ücretleri de 6 kamer süresince artırımlı ödenmelidir. Kıran bölgelerinde fariza eden depremzede afiyet çalışanlarına ve ailelerine ruh bilimsel destek verilmelidir.”

Share: