Ellerini ayaklarını bağladıkları buğulu kadının zer ve parasını çalan 3 zanlı tutuklandı

Zanlıların adliyeye çıkarılması

Yaşlı kadının oğlu Gazi Plato’nın gazetecilere açıklaması

Yaşlı kadın Dikme Yayla’nın yaşadıklarını anlatması Ellerini ayaklarını bağladıkları buğulu kadının değerli ve parasını çalan 3 çirkin tutuklandı

Afyonkarahisar’da hayatiyetli kadının oğlu Gazi Plato:

“Hırsızlar, annemin yaşadığı evi yerinden söküp gitselerdi üzülmezdim. Amma anneme bu zehir muameleyi yapmayacaklardı. 96 yaşındaki anneme yapılan bu format, affedilir kabil bire bir görüngü değil”

AFYONKARAHİSAR – Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde evine girdikleri nemli kadının ellerini ayaklarını bağlayarak altın ve parasını çaldıkları gerekçesiyle yakalanan 3 zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Özburun beldesi Üsküdar Mahallesi’ndeki evinde yalnız zihayat Rekiz Yayla’nın (96) 8 Ocak’ta akşam saatlerinde elektriğini kestikleri konutuna giren şüpheliler, uyuyan kadının yüzünü kapattı, elleri ve ayaklarını bağladı.

Şüpheliler, evdeki 2 cumhuriyet ile 900 lirayı alıp kaçtı.

Sürünerek evin dışına sâdır Yayla, komşularından müzaheret istedi.

Plato’nın sesini duyan komşuları, durumu 112 Müstacel Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Ambulansla Bolvadin Büyüklük Hastanesi’ne kaldırılan buğulu kadın, tedavisinin peşi sıra jandarmaya şikayette bulundu.

İlçe Kurnaz Komutanlığı ekipleri, bölgede yaptığı araştırmadan ve düzenlilik kamerası kayıtlarından yola çıkarak zanlılar M.K, O.T. ve K.T’yi yakaladı.

İşlemlerinin peşi sıra adliyeye irsal edilen zanlılar, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Yurt dışında güçlü ve annesinin yaşadıklarını öğrenince beldeye mevrut Gazi Yayla, gazetecilere, olay günü komşularından birinin kendisini telefonla arayarak durumu anlattığını söyledi.

Hemen ilk uçakla Türkiye’ye geldiğini aktaran Yayla,”Hırsızlar, annemin yaşadığı evi yerinden söküp gitselerdi üzülmezdim. Ama anneme bu elem muameleyi yapmayacaklardı. 96 yaşındaki anneme yapılan bu durum, affedilir kabilinden tıpkısı olay değil. Şüphelileri yakalayan Bolvadin İlçe Uyanık Komutanlığı ekiplerine teşekkürname ediyorum.” diyerek konuştu.

Share: