Ellerini ayaklarını bağladıkları yaşlı kadının değerli ve parasını araklayıcı 3 kuşkulu tutuklandı

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde evine girdikleri buğulanmış kadının ellerini ayaklarını bağlayarak kızıl ve parasını çaldıkları gerekçesiyle yakalanan 3 çirkin tutuklandı.

Alınan bilgiye bakarak, Özburun beldesi Üsküdar Mahallesi’ndeki evinde yalnız yaşayan Fidan Yayla’nın (96) 8 Ocak’ta tün saatlerinde elektriğini kestikleri konutuna giren şüpheliler, uyuyan kadının yüzünü kapattı, elleri ve ayaklarını bağladı.

Şüpheliler, evdeki 2 cumhuriyet altını ile 900 lirayı alıp kaçtı.

Sürünerek evin dışına sâdır Yayla, komşularından yardım istedi.

Yayla’nın sesini duyan komşuları, durumu 112 Müstacel Davet Merkezi’ne bildirdi.

Ambulansla Bolvadin Şevket Hastanesi’ne kaldırılan yaşlı kadın, tedavisinin arkası sıra jandarmaya şikayette bulundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede yaptığı araştırmadan ve düzenlilik kamerası kayıtlarından yola çıkarak zanlılar M.K, O.T. ve K.T’yi yakaladı.

İşlemlerinin ardından adliyeye atıf edilen zanlılar, çıkarıldıkları sulh ukubet hakimliğince tutuklandı.

Yurt dışında faal ve annesinin yaşadıklarını öğrenince beldeye gelen buğulu kadının oğlu Gazi Yayla, gazetecilere, görüngü günü komşularından birinin kendisini telefonla arayarak durumu anlattığını söyledi.

Hemen önce uçakla Türkiye’ye geldiğini aktaran Yayla,”Hırsızlar, annemin yaşadığı evi yerinden söküp gitselerdi üzülmezdim. Amma anneme bu şiddetli muameleyi yapmayacaklardı. 96 yaşındaki anneme yapılan bu buut, affedilir kabilinden benzeri fenomen değil. Şüphelileri yakalayan Bolvadin İlçe Uyanık Komutanlığı ekiplerine teşekkürname ediyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Share: