KOM’dan suç örgütlerine alın “Müsilaj 2” operasyonu: 236 kaknem tutuklandı, çok sayıda cebe ele geçirildi

Güvenlik Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Kombinasyon Suçlarla Savaşım (KOM) Ofis Başkanlığı koordinesinde tevhit yanlışlık örgütleriyle mücadeleye bitmeme ediliyor. Periferi şeridinde yaşayanların üzerinde kalın, kuvvet, gözdağı ve güç kullanarak kendilerini mehabet erklerinden üstün göstermeye müteharrik, mevki turizmini olumsuz etkileyen mafya tipi tevhit yanlışlık örgütleri ve bu örgütlere cebe sağlayan suç gruplarına yönelik cumhuriyet altını başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda KOM Kat Başkanlığı koordinesinde harekete geçildi.

HADDINDEN FAZLA SAYIDA İLDE FAALIYETLER DÜZENLENDİ

Adana, Antalya, Vazıh, Balıkesir, İzmir, Muğla, Mersin Ağacı, Bursa, Çanakkale, Samsun, Hatay, İstanbul, Kalaba, Tekirdağ, Giresun, Kastamonu, Bartın, Düzce, Rize ve Zonguldak olmak için 20 ilde “cürüm çalışmak için teşekkül dayamak, örgütün faaliyetleri çerçevesinde çapul, tefecilik, zılgıt, düşünülerek kanlı” suçlarını etkili 12 tevhit yanlışlık örgütü tayin edildi. Antrparantez söz konusu örgütlere zırh gerçekleştirme ederek 6136 sayılı Kanun’a uymazlık suçunu aktif, kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturan 27 suç grubu belirlendi. Bunun üzerine cumhuriyet altını başsavcılıkları vasıtasıyla haklarında bakı kararı verilen 233 şüphelinin yakalanması amacıyla bu sabah eş zamanlı “Müsilaj-2 Operasyonu” düzenlendi.

İZMİR’DE 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon çerçevesinde, İzmir’de iki birleştirme yanlışlık örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. İzmir Güvenlik Müdürlüğü’ne mecbur Birleştirme Suçlarla Uğraş Ofis Müdürlüğü ekipleri marifetiyle ‘Camgöz’ ve ‘Beldekler’ çetelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda rastgele iki örgüt hesabına çete faaliyetleri yürüttükleri belirlenen mecmu 18 dirilik gözaltına makbuz. Şüphelilerden 9’unun Beldekler, 9’unun ise Camgöz çetesi adına neşelilik yürüttüğü öğrenilirken, emniyete götürülen şüphelilerinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

CAMGÖZ ÇETESİ CİNAYETLERLE, BELDEKLER TEFECİLİKLE ANILIYOR

İzmir’de alelhusus sabık 4 Haziran’da Karşıyaka sekilik lideri Dobo Pek lakaplı Takatli Arslan ile Karşıyaka ilçesinde perukar dükkanı işleten Yener Edis’in öldürüldüğü olayla bilinen Camgöz çetesi üyelerinin, değişik tarihlerde suç hizmet etmek üzere kurulan örgüte üye almak’, ‘bile bile yaralamaya teşebbüs’, ‘isteyerek öldürmeye teşebbüs’, ‘mala beis verme’, ‘ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer eşyalar hakkındaki kanuna mugayeret etmek’, ‘silahla yağmaya teşebbüs’ gibi suçlardan açılan davayla gündeme gelmişti. Umumi olarak Karşıyaka, Çiğli ve Menemen ilçelerinde yasa dışı çete faaliyetleri yürüttükleri belirlenen ve ‘Beldekler’ yerine tanıdık, becerikli üyelerinin çokları tıpkı aileye mensup olan kombinasyon yanlışlık örgütünün ise, yüreklilik çekemeyen kişilere erdemli faizle mülk verip, nema oranını sürekli artırarak borçlarını kapatmalarını imkansız ayla getirdikleri ve bu yolla birçok vatandaşın gayrimenkullerine el koydukları belirlendi. Gözaltına alınan 9 şüphelinin Çiğli ilçesinde 10 katlı ayrımsız apartman binası başta koyulmak için, muhtelif eş ve arabaları tehdit ve külfet yoluyla elde ettikleri ortaya çıktı.

SİLAH, ÇEK-BELGIT VE EROIN MADDELER ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, polis güçleri ekiplerince seçme iki çete üyelerinin adreslerinde yapılan aramalarda, 5 pompalı tüfek, 3 tabanca ve bunlara ait fişek ve mermiler ile çeşitli esrar maddeler, çek ve senetler ele geçirildi. Emniyete götürülen şüphelilerin buradaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

SİLAH TEMİN FAIL KİŞİ TUTUKLANDI

Ayrıca bu örgütlere zırh realizasyon ettiği belirlenen T.B. isimli benzeri sakil, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının peşi sıra gönderme edildiği adliyede tutuklandı. T.B.’nin kendine ilgili atölyede çok sayıda zırh ürettiği ve bu silahları yanlışlık örgütlerine sattığı belirlendi. T.B.’nin atölyesinden 18 tabanca ile silah yapımında beğenilen yüzlerce zerre ele geçirildiği öğrenildi.

Share: