Doktordan memleketine okul ve cami

Mersin’dahi özel bir hastanenin sahibi olan Jinekoloji ve Veladet Uzmanı Op. Dr. Temiz Öztürk, memleketi Adıyaman’ın Besni ilçesine olan vefa borcunu ekol ve cami yaptırarak ödeyecek.

Besni merkezde yapılacak 12 derslikli İlkokul ile Kavim Bahçesi içerisinde yapacağı 750 nefis caminin protokolü Valilik Makamında Ilbay Mahmut Çuhadar ve hayırhah Soylu Öztürk beyninde imzalandı.

Valilik Makamında gerçekleşen protokole Besni Kaymakamı Nazlı Çıpa, İl Milli Terbiye Müdürü Ramazan Aşevi, İl Müftüsü Mehmet Taştan, Besni Şehremini Eyüp Mehmet Emre, Besni İlçe Milli Yetişek Müdürü Mehmet Demirel ve sair yetkililer katıldı.

Besni kaza merkezine gündeş tıpkısı ortaokul binası ile 750 nefis tıpkısı cami yapacak olan Necip Öztürk, “Doğup büyüdüğümüz memleketimize hakeza tıpkı hizmeti fethetmek bizim üzere hava verici. Memleketimize hakeza iyice tıpkısı hizmet vermeyi baht ettiği için Tanrı’a şükürler olsun. Bizi bu hayra teşvik fail Valimiz Mahmut Çuhadar ilkin gelmek için ilçe kaymakamımıza, ilçe milli yetişek müdürümüze ve emeği sabık herkese çokça teşekkürname ediyorum” dedi.

Besni Şehremini Eyüp Mehmet Emre ise, Temiz Öztürk’e konuşmasında teşekkür etti.

Besni’nin çap-millet işbirliğinin arz pir örneklerinin verildiği tıpkısı ilçe olduğunu tamlayan Besni Kaymakamı Nazlı Çıpa ise, Necip Öztürk’ün bu davranışının ayrıksı hayırseverlere yaşıt olması temennisinde bulundu.

Vali Mahmut Çuhadar ise konuşmasında, “Bugün Besnili hayırseverlerimiz marifetiyle ilçemizde yapılan eğitim yatırımlarına bire bir yenisini elan ekliyoruz. İçinde bulunduğumuz bu salonun adını yarayışlı salonu kurduk. Op. Dr. Soylu Öztürk’e Besni ilçemize yapacakları okul ve cami için teşekkür ediyorum. Zaman hayırseverlerimizin Besni ilçemize kazandıracağı 12 derslikli İlkokul ile Besni Millet Bahçesi içerisinde yapacağı caminin protokolünü imzaladık. Allah Temiz Öztürk üzere hayırseverlerin sayısını artırsın inşallah. Seçme ahit dediğim kabilinden asıl zengin kazandığı parayı makul yerlere harcayabilen insandır. Hayırseverlik herkese talih sıfır, kâh insanlara talih olan aynı haslettir. Hayırseverimiz aracılığıyla Besni ilçemize yapılacak olan hem okulun hem dahi caminin ilçemize güzel ve hayırlı olmasını diliyorum. Orada okuyup, yetişecek çocuklarımızın ve o camide ibadet edecek insanlarımızın faydalı duaları bilcümle onlarla alay malay olacak. Bizlerde kendilerine müteşekkiriz” dedi. – ADIYAMAN

Share: