Samsat’ta sürek avı yapıldı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde mezru alanlara kötülük veren domuzlar için sürek avına çıkılıyor.

Meyve bahçelerine ve mezru alanlara zarar veren hınzır sayısının çokça artması üstüne kıygın olan vatandaşlar sürek avına çıkıyor.

Genellikle vadi arazilerin olduğu Samsat ilçesinde açgözlü artan melez domuzu sürüleri ilçe ve köylere inerek ekili ekincilik arazilerine kötülük vermeleri üzerine aralarında Samsat Belediye Reisi Halil Fırat’ın da bulunduğu bir kol sürek avında 20’ye yakın domuzu tembel arkaç getirdi.

Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat yaptı açıklamada, ilçe genelinde ekili bulunan üzüm bağları ve badem bahçeleri ilkin olmak amacıyla bir nice mezru alana zarar veren çandır domuzlarının yılda iki öğün 5 ile 10 yavru doğurabildiklerini belirterek bunun Samsat ilçesi için çok gösterişli benzeri sevgili olduğunu ifade etti.

Başkan Fırat yaptığı açıklamada, “Bu mevsim üzüm ve badem cem mevsimi ama hınzır sürüleri bir nice rabıta be bahçeye tehlikeli engel veriyor. Çiftçilerimizin geliri bulunmayan oluyor. Bu nedenle melez domuzların temizlenmesi gerekiyor. İnşallah vatandaşlarımızı bu sıkıntıdan birlikte kurtaracağız” diye niteleyerek konuştu. – ADIYAMAN

Share: