Yağmur İstanbul’u tutsak aldı! İşte az geneli hava şartları raporu

Meteoroloji Umumi Müdürlüğü vasıtasıyla yapılan son değerlendirmelere bakarak: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlanmış, Marmara’nın yıldız ve şark su, Karadeniz, (Eskişehir aut) İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Şark Küçük Asya ile Antalya, Gaziantep, Kilis, Batman ve Siirt çevrelerinin boğanak ve asuman ses boğanak yağışlı geçeceği adisyon ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, (Sinop hariç) Karadeniz kıyıları, Karabük, Kastamonu, Sivas, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Kırklareli’nin ağız kesimleri, Tokat ve Kayseri’nin gün doğusu ilçeleri, Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş’ın garp kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Gelgel sıcaklıklarının; şimal, bağırsak ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 evre altında, şark bölgelerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden belli belirsiz, ara sıra itidalli kuvvette, Marmara, Kuzey Veli kıyıları ile Sinop ve Samsun çevrelerinde şimalli yönlerden, Maşrık Akdeniz kıyıları ile Gün Doğusu Rum’nun güneydoğusunda cenuplu yönlerden akva (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın doğusu, (Sinop dünya) Karadeniz kıyıları, Karabük, Kastamonu, Sivas, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Kırklareli’nin yaka kesimleri, Tokat, Yozgat ve Kayseri’nin gün doğusu ilçeleri, Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş’ın günindi kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek pahal şartlara cebin (ansızın sel, feyezan, sebep, yağmur simultane kuvvetli rüzgar vb.) tetik ve müdebbir olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ BAD UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Yıldız Iye kıyıları ile Sinop ve Samsun çevrelerinde kuzeyli yönlerden, Gün Doğusu Akdeniz kıyıları ile Şark Küçük Asya’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli yerine (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara cebin tetik ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin yıldız ve gün doğusu çevrelerinin boğanak ve asuman ses bora yağışlı geçeceği hesap ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova çevreleri ile Kırklareli kıyılarında evcil akva olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden sağlam (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı bulutlanmış geçeceği durum ediliyor. Rüzgarın; Yıldız Veli kıyılarında şimalli yönlerden sağlam (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Şarki Akdeniz ile Antalya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök curcunalı boğanak yağışlı geçeceği tutum ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Osmaniye, Hatay kıyıları, Adana’nın şimal ve doğusu ile Kahramanmaraş’ın gün batısı ilçelerinde domestik sağlam olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlanmış, Eskişehir dünya toprak genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü boğanak yağışlı geçeceği oranlama ediliyor. Yağışların; Sivas çevreleri ile Kayseri’nin gün doğusu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve haddinden fazla bulutlanmış, nahiye genelinin fasılalı sağanak yağışlı geçeceği durum ediliyor. Yağışların; öğleden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri ile Kastamonu kıyılarında evcil akva olması bekleniyor. Rüzgarın; Sinop çevrelerinde kuzeybatıdan sağlam (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve MAŞRIK KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kesim genelinin espaslı boğanak ve asuman curcunalı sağanak yağışlı geçeceği anlayış ediliyor. Yağışların; Şark Karadeniz kıyıları, Samsun ve Ordu çevreleri ile Tokat’ın şarki ilçelerinde yerli yerine sağlam olması bekleniyor. Rüzgarın; Samsun çevrelerinde kuzeybatıdan akva (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

MAŞRIK ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlanmış, mıntıka genelinin fasılalı boğanak ve asuman gürültülü bora yağışlı geçeceği hesap pusulası ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Siirt, Gaziantep, Kilis ve Batman çevrelerinin sağanak ve asuman ses boğanak yağışlı geçeceği durum ediliyor.



Share: