Çevirgeç kiralama şirketlerinin internet sitesini kopyalayan yanlışlık örgütüyle ilişik savca hazırlandı

Balıkesir merkezli 20 ilde kurumsal vasıta kiralama şirketlerinin genel ağ sitelerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları kanıt edilen yanlışlık örgütünün becerikli ve üyeleri değme biri üzere 7 bin 700 yıla büyüklüğünde kodes istemiyle yargılanacak.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı Yıldırı ve Teşekkül Taksirat Bürosunca, kurumsal dil kiralama şirketlerine ilişkin internet sitelerini kopyalayarak araç kiralama vaadiyle 504 kişiyi toplam 1,5 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen 64’ü vakfedilmiş 85 münasebetsiz hakkında ölçülü anket tamamlandı.

3. Dokunaklı Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, şüphelilerin İstanbul’un farklı semtlerinde kiraladıkları ofiste kurumsal vasıta isticar şirketlerinin web sitelerini sahte namına tasarlayıp dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirdikleri, yakalanmayı ve deklare olmayı engellemek üzere türlü tedbirler aldıkları kaydedildi.

İddianamede, şüphelilerin ayyarlık düzenlemek üzere ofiste kullandıkları ecnebi uyruklu eşhas namına alınan hatları idarehane dışına çıkarmadıkları ve kişi aralarındaki görüşmeleri üstelik Whatsapp üzerinden sağladıkları belirtildi.

Yanlışlık örgütü sergerde “Korkmaz” harf ünlü O.Y’nin çağrı merkezindekilere (call center) mahremiyet içinde çalışmaları üstüne emirler verdiği ve ofiste beğenilen bilgisayarları alarga kumanda ile taharri ettiği bildirilen iddianamede, şu ifadelere meydan verildi:

“Ofiste geçer kurumsal şalter isticar şirketlerine ait düzme web sitelerini O.Y’nin tasarladığı, cali web sitelerine şüphelilerden M.G’nin reklam vererek taharri motorlarına ense sıralara taşınmasını sağladığı, açar kiralamak amacıyla arayan müştekilerle ofiste call center kendisine çalışan ‘İrem’ kod isimli A.C, ‘Yusuf’ harf isimli U.Ç, ‘Murat’ harf isimli M.Ö, ‘Bora’ harf isimli B.Ö. ve ‘Kübra’ harf isimli G.K’nin görüştüğü, şüphelilerin müştekilerden ehliyetlerinin civar ve ense yüzünün fotoğrafı ile aracın gönderileceği hava bilgisini Whatsapp üzerinden istedikten bilahare müştekinin inandırılarak şüphelilerin verdikleri adisyon numaralarına dünyalık yatırmalarını sağladıkları belirlenmiştir.”

ATM’den servet çekerken kapela ve maskeyle yüzlerini gizlemişler

İddianamede, örgütün İstanbul Fatih bölgesi sahacılarından “Keleş” harf ünlü S.B. ile Antalya Manavgat, Serik, Cebel bölgesi sahacılarından “Minik” harf isimli E.T’nin şapkalı, maskeli ve kapüşonlu şekilde ATM’ye geldikleri ve yüzlerini gizleyerek servet çektikleri aktarıldı.

Banka hesaplarını kullandıran kişilerin, S.B. ve E.T’nin talebi üzerine kişi adlarına GSM hattı çıkartıp bankalardan aldıkları hesaplara tanımladıkları belirtilen iddianamede, hesap kartları ve GSM hatları ile müteharrik bankacılık kod bilgilerini şehirler arası etkin otobüslerle İstanbul ve Antalya iline gönderdikleri bilgisi verildi.

Hesap bilgileri ile GSM hatlarını ve atak bankacılık şifrelerini İstanbul ve Antalya otogarlarında tasdik düz S.B. ile E.T’nin bunları teşekkül faaliyeti kapsamında ayyarlık eyleminde kullanmaya başladıklarının birlikte belirtildiği iddianamede, şunlar kaydedildi:

“Şüphelilerin ‘Korkmaz’ harf O.Y’nin öncülüğünde tıpkı araya gelerek gelişim bölümü halinde akım ettikleri, O.Y. aracılığıyla sunulan ferman ve talimatların call center kendisine ofiste çalışan şüphelilerin yasal yahut gayrimeşru bire bir talep olup olmadığına bakılmaksızın itiraz edilmeyerek akseptans edildiği, şüphelilerin olay öncesinden gerçekleştirme ettikleri yabancı tabiiyetli hatlar ve kiraladıkları idarehane üzerinden programlı ve müdebbir cereyan ederek dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirdikleri, öz içlerinde bir yapılanmaya anbean organize şekilde akıntı ettikleri, bu şekilde 21’i teşekkül yöneticisi ve üyesi doğmak amacıyla 85 şüphelinin Türkiye’nin çeşitli illerindeki müştekileri yapmacıklı web siteleri üzerinden anahtar isticar vaadiyle dolandırarak nahak yere kazanç gidermek amacıyla benzeri araya gelip düzenleme şekilde akım ettikleri tespit edildi.”

İddianamede, “Cürüm çalışmak üzere teşekkül kurma, düzen, örgüte unsur olma” ve “Enformatik sistemlerini dercetmek yoluyla dolandırıcılık” suçlarından yanlışlık örgütü yöneticisi ve üyesi 21 kaba üzerine 1520 yıldan 7 bin 700 yıla kadar, özge şüpheliler için dahi farklı sürelerde dam cezası istendi.

Davanın görülmesine ilerleyen günlerde başlanacak.

Balıkesir Cumhuriyet Altını Başsavcılığınca, kurumsal miftah isticar şirketlerine ilgili genel ağ sitelerini kopyalayarak vatandaşlardan açar isticar vaadi ile yarar realizasyon ettiği belirlenen suç örgütü ile cürüm örgütü üyelerine banka hesaplarını kullandıran, hesaplara yatan müştekilerin gönderdiği paraları çekici, toplanmış 85 kaknem karşı gözaltı kararı verilip Balıkesir Cumhuriyet Altını Başsavcılığının talimatı üstüne polis güçleri ekiplerince 7 April ve 25 Mayıs’ta Balıkesir, Ankara, Antalya, Ziyalı, Batman, Bursa, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kütahya, Sazak, Muğla, Cıvıl Cıvıl, Şanlıurfa, Tekirdağ, Çeltek ve Van’birlikte gerçekleştirilen senkronik operasyonlarda gözaltına alınan 85 şüpheliden 64’ü tutuklanmıştı.

Share: