Denizli Kayak Merkezi, snowboard ve karşı paraşütü tutkunlarının gözde mekanı oldu

– Denizli Ski Merkezi, snowboard ve huzur paraşütü tutkunlarının gözde mekanı oldu

Ege’nin en büyük kayak merkezi ski severlerini ağırlıyor

DENİZLİ – Türkiye’nin heybetli kış turizm merkezlerinden biri olan Denizli Kayak Merkezi, toy ve profesyonel gönül rahatlığı paraşütü ile snowboard yazmak talip tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Gündeş ski merkezinde hareket zımnında azalan yerel ve yabancı konuk sayısı, günden güne artmaya başladı.

Kış turizminde cesim ayrımsız cazibe merkezi haline gelen Denizli Kayak Merkezi, sezonu komple geçiriyor. Kış sporları için sunu çok tercih edilen mekanlardan biri olan yapı, Türkiye’nin bir nice kentinden mevrut idmansız ve profesyonel kayakçılar ile snowboard beğenmek talip tutkunları ağırlıyor. Karı ayında 100 bini fazla ziyaretçi misafir fail yapı, ülkeyi dikçe etkileyen sarsıntı nedeniyle sayısılarda düşüş olsa birlikte yoğunluk günden güne artmaya başladı. Karla oynamanın ve ski yapmanın keyfini daim olmak isteyenlerin atak ettiği merkezi, bundan sonra rahatlık paraşütü ile snowboard tutkunları yeğleme ediyor.

Faruk Misafir: “Buranın pisti ile kar kalitesi özge yerlere oranla daha çok hoşumuza gitti”

Paraşüt uçmanın ve snowboardla kaymanın tadını yakalamak üzere Muğla’nın Fethiye ilçesinden Denizli Ski Merkezi’ne mevrut Faruk Misafir, “Buraya Fethiye’den turla bu arada geldik. Biz 6 kişilik bire bir ekibiz. Hem makam paraşütü sporu yapıyoruz hem de snowboardla uğraşıyoruz. Buranın faziletkâr kesimlerinde paraşütle kalkış yapıyoruz. Buranın pistleri gayet güzel. Ben birçok ski tesisinde kaydım ama buranın pisti ile kar kalitesi ayrıksı yerlere göre daha çok hoşumuza gitti. Burada bu sporları beğenerek ve eğlenerek yapıyoruz. O yüzden her hafta sonu buraya geliyoruz. Tahminî 4 yıla yakındır bu ski merkezine gelip gidiyoruz” dedi.

Kerem Alkan: “Burayı keşfettikten sonraları apayrı bire bir yeri aramadık”

Istekli kendisine yan paraşütü ile uğraştığını anlatan ziyaretçi Asalet Parafin ise, “Yamaç paraşütü sporcuyum, Ayni zamanda snowboard ekibimiz var. Ski sezonun açılmasıyla gelişigüzel herhangi bir hafta sonu buraya geliyoruz. Sükûnet paraşütü malzemelerimizi üstelik yanımızda getiriyoruz. Burası uçmak için haddinden fazla bol tıpkısı nokta. Manzarası ve pistler çokça pir. Okazyon buldukça bilcümle buradayız. Fiyatlar üstelik kayak tesisleri beyninde gayet akilane seviyede. Burayı keşfettikten sonraları eksantrik bir yeri aramadık. Serencam 4-5 yıldır yalnız burayı tercih ediyoruz. Tesis hem aşırılmak hem bile kaymak amacıyla eke bir meydan” diye konuştu.

Birsen Duran: “Aşırılmak ve kayak fayrap etmek üzere evire çevire benzeri dideban”

Ski tesisinin kar kalitesini ve pistini beğendiğini belirten sporcu Birsen Duran da, “Huzur ve snowboard sporcusuyum. Denizli Ski Merkezi’nde tahminî 4-5 yıldır kayak yapmaya geliyorum. Buranın kar kalitesini, pistini ve imkanlarını çokça seviyoruz. Alelhusus bura bu yıl yenilendi ve haddinden fazla çoğalma kaydetti. Fiyatlarda bizim üzere doğru görünüyor. Uçmak ve ski tahsis etmek amacıyla evire çevire benzeri dideban. Gelişigüzel geldiğimizde çekicilik kontra olmadığı müddetçe uçuşlarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Kuşanç: “Snowboard amacıyla elzem kayak merkezinden bir tanesi”

Denizli Kayak Merkezi Yer Sorumlusu Hüseyin Kuşanç, şu sözleri kaydetti:

“Tesisin bulunduğu dağın sunu zirvesi 2 bin 420 rakımında, bulunduğumuz kayran ise bin 910 seviyesinde. Dağın yüksek olması sebebiyle billur kar kalitesi haddinden fazla yüksek. Ski merkezinde şiddetli sporlar, snowboard yapanlar yoğunlukta. Snowboard amacıyla vazgeçilmez ski merkezinden bir tanesi. Buraya mevrut misafirler artık snowboardlar ağırlıklı.”

Share: