Çocuklara tensel istismarda bulunduğu sav edilen antrenörün 90 yıla kadar hapsi istendi

Mersin’de yaşları 12 ile 15 beyninde değişen 6 ayvaz çocuğa cinsî istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ayak topu antrenörü karşı 90 yıla büyüklüğünde mapus cezası istemiyle sav açıldı.

Kentteki tıpkı mektep çocuğu ayak topu kulübünde çalıştırıcı H.B. (63), 2021 ve 2022 yıllarında ayrımsız okuldan 6 eş çocuğuna tensel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Kıygın çocukların okuldaki emare öğretmenine anlatmasıyla ortaya sâdır olayın peşi sıra H.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. H.B. karşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan savca, Mersin Ağacı 6’ncı Korkulu Ukubet Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, H.B.’nin çocukların okuluna her an futbol maçlarını izlediği, bu şekilde iletişim kurduğu ve onlarla tanıştığı tayin edildi. Antrparantez iddianamede çocukların, H.B. tarafından çeşitli şekilde seksüel istismara maruz kaldıkları, H.B.’nin ise iddiaları reddettiği ifadeleri saha aldı. Müddeiumumilik, H.B.’nin ayrı ayrı ‘çocuğun tensel istismarı’ suçundan 90 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını kâm etti.

Dava, meyan ayında görülmeye başlanacak. – MERSİN

Share: