Ilbay Güreşçi Mezitli Belediye Başkanı Tarhan ile benzeri araya geldi

Sazak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mezitli ilçesinde tıpkısı sekans incelemelerde bulundu.

Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin’in üstelik katıldığı temasların ilk bölümünde Mezitli Belediyesine giden Ilbay Pehlivan, burada Başkan Neşet Tarhan ile aynı araya gelerek, ilçede yapılan çalışmalar üzerine vukuf aldı. Komutan Tarhan, yapılan projeleri anlatarak, kentte yaşanan uyumun bambaşka şehirlere birlikte benzer olması gerektiğine aksan yaptı.

Belediyeyi ziyaretin arkası sıra Mezitli Down Kafe’üstelik down sendromlu çocuklarla mülaki Vali Güreşçi ve beraberindeki heyet, Başbuğ Tarhan’ın daveti konusunda Menderes Mahallesi’nde bulunan İçişleri Bakanlığı Terbiye Tesislerini mülakat etti. Tesislerin durumunu seçkin fırsatta gündeme getirdiğini söyleyen ve daha geçmiş Ankara’ya anbean bir nice izinli ile görüştüğünü kaydeden Tarhan, Mersin ve devlet üzere haddinden fazla mefret aynı değer olan tesislerin çürümeye terkedildiğini ve yıllardır şişman sorun haline geldiğini söyledi. Başkan Tarhan, Ilbay Güreşçi’a tesisin kurtarılarak topluma kazandırılması için yaşanan süreci anlattı.

“Hars Merkezinden misafirhanelere büyüklüğünde tüm teşekküllü kendisine hazır bulunan tesisi çürümekten kurtarabiliriz” diyen Tarhan, “Icabında şahsen ego gidip tesisisin yeryüzü akıllıca şekilde kullanımı evet de kamulaştırılması üstüne vasıtalık edebilirim. Planda amme alanı olarak işaretli olan tesisler konusunda yapılan görüşmeler gereğince Ankara ve Adana Büyükşehir Belediyelerinin hisseleri kamulaştırılır evet dahi borçlarına çapraz mahsuplaştırılabilir. Herhangi Bir iki durumda birlikte söz konusu parselin hepsi İçişleri Bakanlığına geçer ve halkın parasıyla yapılan bu tesisler halkın yararına kullanılabilir. Böylesi benzeri ayar ayn bakarak göre heba ediliyor. Vicdanen ve kenti yönetenler yerine buna gönlümüz razı imkânsız” dedi.

Daha evvel Başbuğ Tarhan ile bir araya geldikleri antlaşma kasılma karşı iletilen dosyayı inceldiğini aktaran Ilbay Ulvi Hamza Güreşçi, tesisin harekete geçmesi üzere gereken çabayı bizzat göstereceğini dile getirdi. Ilbay Güreşçi elan sonra Aratos kazı alanını ve Soli Pompeiopolis sütunlarını programına aldığını da tabir etti. – MERSİN

Share: