Bartın’ın faziletkâr kesimlerinde kar etken oldu

Bartın’ın faziletli kesimlerinde kar canlı oldu

BARTIN Bartın’bile yüksek kesimlerde kar yağışı hareketli olurken Söğütlü köyünde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. Vatandaşlar kar yağışını büyük tıpkı sevinçle karşıladı.

Bartın’ın yüksek rakımlı bölgelerinde geceleyin saatlerinde başlayan kar yağışı sabahleyin saatlerine büyüklüğünde aktif oldu. Kar kalınlığı Söğütlü köyünde 10 santimetreye büyüklüğünde ulaştı. Bölgede dinç vatandaşlar hasretle bekledikleri kar yağışından ekolojik ortam nazik mutluluk duyduklarını tabir etti. Söğütlü köyü sakinlerinden Mehmet Yüce Mukavemetli, “Kar ve yağmuru bekliyorduk. Her sene böyle olmuyordu susuzluk bu sene çok gitti. Cenabı Cenabıhak insanlar büyüklüğünde cani değil, bize verdi yani karımızı. Verimli Cenabıhak’ım hangi derse o evet. Huzurluyuz yani İnşallah elan fazlasını bekliyoruz yoksa kuraklıktan susuz kalırdık. Ağırlık çekerdik yaz boyu.” dedi.

Mehmet Küçümseme ise sabık sene tıpkı dönemde 2 metre kar yağdığını rapor ederek, “Bu sene çokça yağışsız gitti. Sabık yıl bu zamanlar 2 metre kar vardı burada. Havalarda haddinden fazla kuraktı sularımızda azalmaya başladı. Çok dolgunca oldu karın yağması. Geçen yıl 12’nci ayda yağmıştı bu yıl ikinci kocaoğlan buldu neredeyse. Allah’a şükür, buna üstelik şükür” ifadelerinde bulundu.

Share: