“Belde ve Firez Politikaları: Akademi Buluşması” programı düzenlendi

Adana’da Çukurova Üniversitesinin familya sahipliğinde “Evcil Yönetimler ve Avrat Liderler Yer ve Hars Politikaları: Akademi Buluşması” programı gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Kurultay Merkezi’nde düzenlenen programa Adana Valisi Süleyman Elban, Gaziantep Büyükşehir Şehremini Fatma Delicesine, Ulusalcı Cereyan Partisi (MHP) Adana Saylav Ayşe Sibel Ersoy, Yüreğir Belediye Reisi Fatih Mehmet Kocaispir, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve yerel yönetimlerde fariza alan kadın idareciler ile çekicilik müdürleri katıldı.

Vali Elban, programda yaptığı konuşmada, çevre politikalarının temas güzeşte zaman önemini arttırdığını vurguladı.

Çevreye duyar bireyler yetiştirip bu bağlamda politikalar geliştirilmesi gerektiğini tamlayan Elban, şöyle konuştu:

“Maalesef sanayileşmeyle gelişigüzel kasaba hassasiyetini gündeme getiren ülkeler, kendi ülkelerini ve dünyanın temas yerini geçmiş kirlettiler, sonraları özlük ülkelerinde çevreyi kirleten üretim unsurlarını özge ülkelere taşıdılar, oraları kirlettiler. Bugün aynı problemi yaşıyoruz. Dünyayı bibi kontrolsüz tıpkı şekilde kirletmeye devam ediyorlar.”

“Elan adaletli benzeri dünya gibi”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Reisi Atmaca da yerelden evrensele, gelenekten geleceğe dünyaya söyleyecek çok sözlerinin olduğunu söyledi.

Ülke namına 1400 yıllık medeniyet tecrübesi ve değerleriyle öncü olacaklarını dile getiren Delicesine, “Elan adil tıpkı dünya tür. ‘Dünya, 5’ten büyüktür’ün ne zeki geldiğini Avrupa, Rusya- Ukrayna savaşında çok daha bol anladı. Bu bana gelmez, bu bana dokunmaz değil, adaleti dizge amacıyla uyguladığımız kullanılmamış bire bir dünya düzenine ihtiyacımız var. O yüzden 100 yıllık Cumhuriyet’imizin kazanımlarını 2. yüzyıla harmanladığımızda dünyanın evvel 10 ekonomisi olmamamız için hiçbir illet yok. Buna haddinden fazla inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Küresel ısınmanın ters etkilerinin devam ettiği ayrımsız süreçten geçildiğini anlatan Delice, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Anadolu’nun yeşil şehrinin şehremini kendisine karşınızdayım. Nasıl yeşil şehir olduk? Cümle zat görevini yaptı. Kampüsler lacerem yeşil olacak? Kampüsler yeşil olunca kent yeşil olacak, şehir yeşil olunca talih yeşil olacak. Türkiye yeşil olunca dünyanın yer makro 5 ülkesinden biri olacağız. Çiçek, böcü, doğa, tarih, hepsi bize can, yaşayan seçme erinç bize birey.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel bile bilgelik insanlarının küresel ölçekte tedbirler alınmasına yönelik çalışmalar yapması gerektiğini kaydetti.

Tuncel, “Elan tafsilatlı yıllar huzurla, sağlıkla yaşanacak sürdürülebilir bire bir acun için çokça elan geç olmadan taşıl yakıtlara almaşık olacak, yenilenebilir erke uygulamalarına evgin ihtiyacımız var. Akla Yatkın yenilenebilir erke teknolojilerini seçerken ilmî gelişmelere önem vermeli, üniversiteler olarak topluma yaşıt olacak öncü projelere imza atmalıyız.” diye konuştu.

Share: