Âdem: “Kızılay’a sahip çıkmak boynumuzun borcudur”

Sazak İl Milli Terbiye Müdürü Gıyap Adam, Kızılay Haftası’nın aynı milli sav, hars birikimi ve kardeşlik olgusu adına idrak edilmesi gerektiğini belirterek, “Kızılay’a cemaat geçmek, ona temas konuda destek olmak, bu kültürü evlatlarımıza aktarma etmek boynumuzun borcudur” dedi.

Insan, Vali Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Kızılay Haftası çerçevesinde Yenişehir Aliye Pozcu İlkokulunda planlı törene katıldı. Törende mütekellim Eş, Türk milletinin kalbinin daim açkı, kült, soy, cinslik ayırmadan dostluk, muadele, paylaşma ve teavün duygularıyla attığını dile getirerek, “Biz komşusu açken uyuyamayan, acısı olanın derdine derman olmadan yola devam edemeyen, hastasına, yaşlısına, yetimine, öksüzüne yüreğiyle vekil, şefik benzeri milletin evlatlarıyız. Kızılay aha bu duygularla her bir vatan evladına ve dünyanın neresinde olursa olsun beherglas muhtaca merhem kalkmak üzere kurulmuştur. Bu anlamda Kızılay Haftası öncelikle bir milli sav, hars birikimi, kardeşlik olgusu yerine vergi edilmelidir. Sadece ülkemizde değil, dünyanın neresinde olursa olsun yardıma kadın olan ki varsa koşan Kızılayımıza cemaat çıkmak, ona gelişigüzel konuda destek olmak, bu kültürü evlatlarımıza aktarmak boynumuzun borcudur. Bizlere ev günümüzde erbap sâdır, seçkin müşkülümüzde yanımızda olan, iyiliği, yardımlaşmayı, kardeşliği anlatan al hilalimize, Kızılay’a ve ona bindi olan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye niteleyerek konuştu.

Konuşmaların arkası sıra aktiflik çerçevesinde kurulan Kızılay çadırında nefes bağışında bulunuldu. Vali Güreşçi ve İl Milli Terbiye Müdürü Fakirlik Herif’nın dahi koku bağışı yaptığı etkinliğe vatandaşlar bile ciddi ilgi gösterdi. – MERSİN

Share: