Bu büyüklüğünde üstelik insafsızlık gayrimümkün! Hırsızlar 96 yaşındaki kadını yatağa bağlayıp altınlarını çaldılar

Vicdanları sızlatan fenomen, Bolvadin ilçesine kapalı Özburun beldesi Üsküdar mahallesinde meydana geldi. Mahalledeki serbest kıvrak Direk Plato’nın (96) evine 8 Ocak’ta geceleyin geç saatler üstelik kimliği belgisiz kişiler girdi. Şüpheliler lüp elektriğini kestikten bilahare camı kırarak istek girerken, bu sırada karyolasında uyur Direk’ı gören şüpheliler akıl almaz aynı özdek yaptı. Buğulanmış kadının yüzünü başörtüsü ile kapatan şüpheliler peşi sıra Rekiz’ı ellerinden yattığı karyolasına bağladı. 3 eş henüz sonraları habbe altını üzerine getirip Dikme’ın iki cumhuriyet ile sağladığı 900 TL parasını alıp buğulanmış kadını o şekilde bırakıp evden ayrıldı.

KADIN BAHÇEDE BAYGIN BİR ŞEKİLDE BULUNDU

Şahısların gittiğini anlayan ve azap görena Rekiz ise kişi imkanları ile bağlandığı karyolasından kurtulup yaklaşık 20 metre sürünerek evinin bahçesine çıkıp bağırarak yardım istedi. Kadının çığlıklarını duyan komşuları yardımı koşarken, Rekiz’ı evinin bahçesinde baygın şekilde buldu. Peşi Sıra 112 Evgin servise olgun verilmesinin ardından talihsiz avrat cankurtaran ile hastaneye kaldırılarak otama altına alındı.

ZANLILAR BITIRMIŞ TARAFINDAN YAKALANDI

Meydana gelen olayın ardından ihbar konusunda harekete sabık Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise şahısların yakalanması amacıyla görgüsüz tıpkısı emek başlattı. İfadeler, çevredeki asayiş kamerası kayıtlarından yola çıkan ekipler şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Olayın gerçekleştiren şahısların M.K., O.T. ve K.T., isimli eşhas olduğunu belirleyen ekipler arkası sıra düzenledikleri cerrahi müdahale ile şahısları kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Kişiler sorgularından olayı akseptans ederken, peşi sıra gönderme edildikleri murafaa aracılığıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

AVRUPA’DA KIPIRDAK OĞLU HABERİ ALIR ALMAZ ANNESİNİN YANINA GELDİ

Kadının Avrupa’da gurbetçi adına canlı oğlu Gazi Yayla ise olayı vukuf alır almaz köylerine yani annesinin yanına geldiğini kaydetti. Plato yaşananlarla ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Olay günü Avrupa’da yatsı namazı kılıyordum ve komşulardan aynı telefon geldi ‘evinize girmişler annen dökülmüş halde hastaneye kaldırıldı’ diyerek. O zaman sanki dünyam başıma yıkıldı. Çarçabuk bilet alıp buraya geldim. Evimde almaç olmamasına rağmen Bolvadin jandarmasından Allah razı olsun olayı çözdü. Evimi yerinden kaldırıp götürselerdi ‘vah’ demezdim amma anama bunu yapmasalardı” diye niteleyerek konuştu.

Öte yandan, Rekiz Yayla yaşadığı dehşeti giderek canlandırarak anlatırken, halen olayın korkusunu yaşadığı gözlendi.

Share: