Böyle vicdansızlık görülmedi… 96 yaşındaki kadına işkence yazar evini soydular

Böyle vicdansızlık görülmedi… 96 yaşındaki kadına işkence edip evini soydular

Nemli eş namına yaşatılan cehennemi anbean anlattı

2 cumhuriyet ve 900 TL amacıyla 96 yaşındaki kadına cehennemi yaşattılar

Buğulanmış avrat elleri mecbur halde yaklaşık 20 metre sürünerek kurtuldu

AFYONKARAHİSAR Afyonkarahisar’de yalnız hayat dolu 96 yaşındaki kadının evine giren 3 dirilik, buğulanmış kadının yüzünü başörtüsü ile kapatıp ellerinden yattığı karyolasına bağlayıp arkası sıra evdeki 2 cumhuriyet altını ile 900 TL parasını alıp kaçtı. Buğulanmış karı bağlandığı yerden öz imkanları ile kurtulup, sürünerek evinin bahçesine çıkıp bağırarak komşularından müzaheret isteyerek kurtuldu.

Vicdanları sızlatan olay, Bolvadin ilçesine ilişkin Özburun beldesi Üsküdar mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, mahalledeki serbest diri Dikme Yayla’nın evine 8 Ocak üstelik gece geç saatler üstelik kimliği belirsiz kişiler girdi. Şüpheliler lüp elektriğini kestikten sonraları camı kırarak istek girerken, bu sırada karyolasında uyur Amut’ı gören şüpheliler kanı almaz bir molekül yaptı. Buğulanmış kadının yüzünü başörtüsü ile kapatan şüpheliler peşi sıra Ağaç’ı ellerinden yattığı karyolasına bağladı. 3 nefer daha sonradan evin altını konusunda getirip Rekiz’ın iki cumhuriyet ile sağladığı 900 TL parasını alıp yaşlı kadını o şekilde bırakıp evden ayrıldı.

Evinin bahçesinde dökülmüş şekilde bulundu

Şahısların gittiğini anlayan ve adeta cehennemi aktif Dikme ise kendi imkanları ile bağlandığı karyolasından kurtulup kestirmece 20 metre sürünerek evinin bahçesine çıkıp bağırarak arkalama istedi. Kadının çığlıklarını duyan komşuları yardımı koşarken, Rekiz’ı evinin bahçesinde dökülmüş şekilde buldu. Ardından 112 Ivedi servise bili verilmesinin arkası sıra talihsiz avrat cankurtaran ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına makbuz.

Açıkgöz yürüttüğü titiz çalışmayla şüphelileri kıskıvrak yakaladı

Meydana gelen olayın arkası sıra ihbar üstüne harekete güzeşte Bolvadin İlçe Kurnaz Komutanlığı ekipleri ise şahısların yakalanması için çakal bir mesai başlattı. İfadeler, çevredeki düzenlilik kamerası kayıtlarından yola çıkan ekipler şüphelilerin kimliklerini tayin etti. Olayın gerçekleştiren şahısların M.K., O.T. ve K.T., isimli kişiler olduğunu belirleyen ekipler arkası sıra düzenledikleri ameliyat ile şahısları kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Eşhas sorgularından olayı kabul ederken, ardından atıf edildikleri murafaa aracılığıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

“Evimin yerinden kaldırıp götürselerdi ‘vah’ demezdim amma anama bunu yapmasalardı”

Kadının Avrupa’birlikte gurbetçi namına güçlü oğlu Gazi Plato ise olayı bilgelik alır almaz köylerine yani annesinin yanına geldiğini kaydetti. Yayla yaşananlarla ilgili olarak İhlas Bili Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, “Fenomen günü Avrupa’de yatsı namazı kılıyordum ve komşulardan ayrımsız telefon geldi ‘evinize girmişler annen süzgün halde hastaneye kaldırıldı’ diye. O zaman neymiş dünyam başıma yıkıldı. Çarçabuk bilet alıp buraya geldim. Evimde azrail olmamasına karşın Bolvadin jandarmasından Allah razı olsun olayı çözdü. Evimin yerinden kaldırıp götürselerdi ‘vah’ demezdim ama anama bunu yapmasalardı” diyerek konuştu.

Öte yandan, Direk Yayla yaşadığı dehşeti giderek canlandırarak anlatırken, halen olayın korkusunu yaşadığı gözlendi.

Share: