Bartın’daki selde ıslanan SGK arşivindeki dosyalar gurur bahçesinde kurutuluyor

Bartın’de 27 Haziran’daki selde bodrum katını su basınca ıslanan Içtimai Asayiş Kurumu İl Müdürlüğü (SGK) arşivindeki dosyalar, kurumun bahçesine serilerek güneşte kurutuluyor.

Bartın Irmağı’nın 27 Haziran’üstelik taşması sonucu Cumhuriyet Altını Mahallesi’ndeki SGK İl Müdürlüğü binasının bodrum merhametsiz suyla dolarken, buradaki belgelik dosyaları üstelik su altında kalmıştı.

Yaklaşık 50 yıldır bekletilen ve 70 bini fazla işveren, işçi ve emekli dosyası, alım personelince bodrum kattaki belgelik odalarından çıkarılarak balçıklarından temizlendi.

Daha sonraları alım önündeki alana halk arabasıyla taşınan dosyalar, biricik tek yere serilerek güneşte kurumaya bırakıldı.

SGK İl Müdürü Şaban Çengel, AA muhabirine, kentte yaşanan hâkim afetinin arkası sıra kurumlarının bodrum katındaki arşiv bölümünün üstelik zarar gördüğünü söyledi.

Uzun yıllardır sahabet edilen 70 bini çok dosyanın selde ıslandığını ve balçıkla kaplandığını belirten Çengel, şu bilgileri paylaştı:

“Bodrum katındaki su ve çamurun temizlenmesi yaklaşık 1 kamer sürdü. Su ve çökelge altında artan dosyalar, esasta sayısal ortamda tarandı ve kâffesi bilgisayara aktarıldı ama sonuçta ayrımsız resmi evrak olduğu üzere iki çevrim sonradan bir ülkü konusu veya mahkemeden aynı vesika istenmesi ihtimaline karşı esasen koruma görevlisi altına ahzetmek üzere kurutup arşivde tutuyoruz. Vatandaşlarımız veya kurumumuz açısından temas mağdurluk söz konusu değil. Kurutma çalışmaları güneşli günlerde yapılmaya bitmeme edecek.”

Share: