Balıkesir ruzname haberi… Cumhur Reisi Erdoğan, Balıkesir’de toplu küşat töreninde konuştu: (3)

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, insanların bolluk düzeylerinde yaşanan kayıpları bildiklerini ve bunu telafi edecek tedbirleri aldıklarını belirterek, “Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı gibi hanay pahalılığı hususunda de gözümüzü gerçeklere kapatmadık, kapatmayız.” dedi.

Erdoğan, Balıkesir Kuva-yı Milliye Meydanı’nda düzenlenen “Balıkesir OSB, Çamlık Kavim Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Sair Projelerin Şişko Küşat Töreni”nde yaptığı konuşmada, alandaki kadınlara hitaben, “Gelişigüzel zaman bir lafım var. Ne diyorum? Kermen içeriden fethedilir. DÜRÜST kadınlar bu yolda evelallah mıhlı ayakta durdukça bu kermen düşmez.” ifadelerini kullandı.

Ne kadar özetlerse özetlesin anlatmakla zevalsiz iz ve hizmetleri olduğunu dile getiren Erdoğan, ” Türkiye’yi 81 vilayetinin her biriyle zahir bugüne nişane ve hizmet siyasetimizle taşımışsak, inşallah -deminden tıpkısı başlık atıyorum- Türkiye yüzyılına revan yolu üstelik bire bir şekilde nesir edeceğiz. Bu seçimlerin başlığı hangi? Türkiye yüzyılı. Sizler Türkiye’yi çarkıt, denyo, özgüvensiz, yoklukların ve zulümlerin dönemlerine çevirmek isteyenleri birlikte biliyorsunuz. Türkiye yüzyılı için savaşım edenleri üstelik biliyorsunuz. Balıkesir’in tercihi ne olursa olsun başımızın üzerindedir. Zira tığ bu ülkeyi, bu şehri ve birlik insanlarımızı Cenabıhak üzere seviyoruz.” diyerek konuştu.

Dünyanın, İkinci Dünya Güzel sonrasındaki bildirme güçlü dönemini yaşadığına, toptan, siyasal ve konuşu bunaltıcı dengelerinin temellerinden sarsıldığına dikkati çeken Erdoğan, salgının ve savaşın tetiklediği soylu erki ve içtimai sıkıntıların giderek daha esaslı değişimlerin habercisi haline dönüşmeye başladığını belirtti.

Reisicumhur Erdoğan, bu tablonun gerek istemez Türkiye’yi da etkilediğine meni ederek, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin farkı, sonuç 8-9 yıldır ardı ardına maruz kaldığı saldırılar ve uğraş ettiği sıkıntılar sebebiyle bu süreci haddinden fazla önceleri görebilmesidir. Tığ bunu gördük. Kurduğumuz altyapı, aldığımız tedbirler, hayata geçirdiğimiz mekanizmalar yardımıyla global krizlerin ülkemize etkilerini sunma zir düzeyde tutuyoruz. Antrparantez bununla kalmıyor, yöre alarak zorlu haddinden fazla alanda dünyaya kat sayı olacak adımlar atıyoruz. Afiyet sistemimizin gücü yardımıyla salgın döneminde böyle benzeri kasıt üstlendik. Allah’a hamdolsun. Sağlıkta dünya ile yarıştayız. ve şu anda 20 şehir hastanemiz dünyaya kat sayı, denk. Istihsal gücümüzle geliştirdiğimiz kişi soylu erki büyüme modelimiz sayesinde hesaplı kriz döneminde analog tıpkı nümayiş oynuyoruz. Hatırlarsanız bizim ekonomideki uygulamalarımızı elan birkaç kamer öncesine kadar içeride ve dışarıda birileri yerden yere vuruyordu. Bilahare küresel ekonominin bilcümle muhteşem kurumları ve aktörleri bizim uyguladığımız tutum programını tasdik ve kaynak fail meşruhat yapmaya başladı. Hep söylediğimiz kadar, tığ genişlik esasen beri ne yaptığımızı biliyorduk. Neyi hedeflediğimizi biliyorduk.”

“Aut ticarette yaşanan sapmayı telafi edebilecek potansiyele sahibiz”

Enerji ve mal kriziyle başlayıp giderek genişleyen ekonomik sorunlar sebebiyle özellikle ümranlı ülkeleri boğuk tıpkısı kışın beklediğini tamlayan Erdoğan, “Bizim böyle aynı derdimiz var mı? Elhamdülillah, bizim hakeza bire bir derdimiz bulunmayan. Söz Temsili yemeden içmeden doğal gaz, sadece yer yağı, hemen cıvıltı değildir. Kaslı ülkelerin düzenlilik ve zenginlik kalelerini zılgıt fail henüz zorlu çok sorun her an kelle açıklamak üzere pusuda bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Yatırım, istihdam, üretim, dış satım ve akan aşkın marifetiyle ülkeyi ilave esasına raci programı kararlılıkla uyguladıklarının altını çizen Erdoğan, “Istihsal tarafı berenarı dolgunca gidiyor. İstihdamda tarihimizin bildirme erdemli seviyesi olan 31 milyona dayandık. İhracatta her ay rekor kırıyoruz. Aut ticaretimizde enerji maliyetlerindeki aşırı artışlar ve sanayideki mesafe kitap ithalatından kaynaklanan bir sapma yaşanıyor. Ama bunu gitgide olağandan telafi edebilecek potansiyele sahibiz.” dedi.

Seçkin dönme yıpranmamış tıpkısı projeyle, müjdeyle milletin karşısına çıktıklarını dile getiren Erdoğan, köprüler, yollar, çipo yolları yaptıklarını, tüneller açtıklarını, sondajlar yaptıklarını, fabrikalar kurduklarını, konutlar inşa ettiklerini, savunma sanayisini güçlendirdiklerini, harekatlar yürüttüklerini ve diplomasi trafikleri yönettiklerini kaydetti.

Reisicumhur Erdoğan, “Şurada Karadeniz’de, lanet kargış, artık etüt gemilerimiz var mı? Kişi tetkik gemilerimizle 12 bin metre derinliğe iniyor, oralarda sondaj yapıyoruz. Bir Vakitler nerede hakeza etüt geminiz olacak? Yok böyle aynı husus ama demin var. Burası Türkiye. İki parça bile sismik araştırma gemimiz var. Bütün bunlarla beraber inşallah şimdi saf gazımızı da çıkardığımız andan itibaren Türkiye’nin nereye varacağını anlayın.” diye niteleyerek konuştu.

“Efdal para şişkinliği tamam dünyanın sorunudur”

Görüşme ettikleri her şehirde milyarlarca lira yatırımla hayata geçirdikleri onlarca, yüzlerce eseri hizmete aldıklarını anlatan Erdoğan, katıldıkları temas toplantıda yüzyıllık sorunların çözümü anlamına gelen reformların müjdelerini paylaştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi içeride ve dışarıda güçlendirecek hangi varsa hepsini bile azimle, kararlılıkla, başarıyla yürüttüklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeryüzü büyük sorunumuz geçtiğimiz fasıla ayından itibaren bilindik yükselişe sabık enflasyonun insanlarımızın günce hayatlarında misil açtığı sıkıntılardır. Aslında faziletli pahalılık tüm dünyanın sorunudur. Zaman Avrupa’dan Amerika’ya dünyanın neresinde hararetli bir yakınınız varsa lütfen telefon açıp kendilerine enflasyonun günlük hayatlarına olan yansımalarını ülkü. Kaynak tabloyu onlar size anlatacaktır. Ülkemizin farkı, bu asıl tartışmaların yerli ve milli bir anlayıştan uzak şekilde, ideolojik saplantıların ürünü argümanlarla yürütülmesidir. İnsanlarımızın bolluk düzeylerinde yaşanan kayıpları yeryüzü gür tığ biliyoruz ve bunu telafi edecek tedbirleri bile esasen tığ alıyoruz biz. Ülkemizin ve milletimizin tek meselesinde olmadığı gibi hanay pahalılığı hususunda da gözümüzü gerçeklere kapatmadık, kapatmayız. Burada mefret olan ülkenin ve milletin meselesini pozitif yaklaşımla, hüsnüniyetle, yükü artıran değil dara paylaşan bir tatlılıkla ağız dalaşı erdemini ortaya koyabilmektir. Maalesef bu erdemden yoksun muhtemelen kesimler ağız ağıza milletimizi karamsarlığa gönderme gayesiyle pireyi deve yaparak ortalığı yaygaraya vermek amacıyla çalışıyor. Birileri üstelik bu puslu havayı okazyon bile bile doğruluk ettiğinin haddinden fazla ötesinde kazançlar mizan, antrparantez resmen devleti ve milleti soyma peşine düşüyor. Ne yaygaracılara hangi fırsatçılara meydanı bırakmadık, bırakmayız.”

“Hesaplı tetikçilerin önünü bu tatlılıkla kestik”

Milletin derdiyle dertlenmeyi hayatının merkezine yerleştirmiş ayrımsız tümen olduklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Hükümete geldiğimizden beri vesayet güçleriyle bu anlayışla savaş ettik. Terör örgütlerinin başını bu anlayışla ezdik. Gabar’dahi, Cudi’üstelik, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde daha çok inler ağız ağıza boşaltıldı. Imdi duyuyor musunuz bunların seslerini? Çünkü askerimiz, polisimiz, asayiş güçlerimizin bütün alay malay verdikleri bu mücadeleyle Tanrı’a hamdolsun terör örgütlerini çökerttik. Bundan Sonra yaylalarda benim vatandaşım çıkıp ferah ferah pikniklerini yapabiliyor. Ne teessürat yaşandı. Şimdi bunlar bulunmayan. Deminden Güneydoğu, Maşrık, bütün bu illerde geceleri saat 00.00’lara kadar vatandaşım sokaklarda. Darbecilere sokakları bu anlayışla ensiz ettik. Kazançlı tetikçilerin önünü bu tatlılıkla kestik. Toptan siyasa ve ekonomi baronlarının karşısında bu tatlılıkla ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu savunduk.”

(Sürecek)

Share: