Devir mülk dolandırıcılarına yönelik operasyonda 40 çirkin gözaltına makbuz

Ankara Inanma Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda, meydan değeri 100 ila 200 bin lira olan devre mülkleri yabancıları 1 milyon liraya eş vaadiyle 520 vatandaşı kurnazca 50 milyon lira nahak yere algı elde fail 40 nahoş gözaltına alındı.

Devre mülk sahibi vatandaşların, dolandırıldıkları iddiasıyla inanma ve adli birimlere yaptıkları başvuruların arkası sıra düzentileme başlatan Mali Suçlarla Savaş Büro Müdürlüğü ekipleri, kimliklerini belirleme ettikleri şüphelileri fehmetmek amacıyla harekete geçti. Haklarında gözaltı kararı sunulan 56 şüpheliden 40’ı, 17 ilde düzenlenen Ankara merkezli operasyonlarda gözaltına makbuz.

Işler kapsamında başat planlı 3 hareket yeri ile 50 tevakkuf adresinde yapılan aramalarda mağdurlar namına aranje 210 antant ile şüphelilerin kurdukları çağrı merkezlerinde vatandaşları telefonda aldatmak üzere kullandıkları metinler ele geçirildi.

Mağdur kitlesi teknolojiyi kullanamayanlar

Mağdurların ifadeleri ile sormaca sırasında ekiplerin yaptıkları tespitler, şüphelilerin kullandıkları yöntemleri ortaya çıkardı.

Teknolojiyi haddinden fazla mebzul kullanamayanlar ile buğulanmış ve engellileri meram seçen şüphelilerin, ayyarlık suçunu perdelemek üzere mağdurlara reklam sözleşmesi adı altında uyuşma imzalattıkları, etkin bankacılık üzerinden itimat kullandırdıkları ve bu kredileri iştirak hesaplarına aktardıkları tayin edildi.

Yakalanmamak için sık sık hareket yeri ve telefon değiştiren ve bu yöntemle dolandırılan mağdurların kendilerine ulaşmasına engel olan şüphelilerin, gruplar halinde cıvıltı gösterdiği, Ankara dışında Eskişehir, Bolu, İstanbul, Afyon’birlikte dahi çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları belirlendi.

Ekiplerin çalışmaları ile 520 vatandaşı kandırarak tahminî 50 milyon teklik nahak yere rüşvet elde eden dolandırıcıların, mağdurların sahibi olduğu ve piyasa değeri 100 ila 200 bin liralık olan devir mülkleri yabancılara 1 milyon liraya satmayı vadettikleri ortaya çıktı.

Şüphelilerin, suçtan elde ettikleri servet ile sık sık begayet otellerde tatil yaptıkları ve cümbüş mekanlarına gittikleri belirlendi.

Suç şebekesinin şiddetli rezidanslarda güre kadınları çalıştırdıkları, bazen nemli koca mağdurların nagehan fazla öğün dolandırıldıkları birlikte ekiplerin tespitleri beyninde meydan aldı.

Share: