Antalya haberleri… Göl Ayağı Tenisi Acun Şampiyonası, Alanya’da yapılacak

Kadem Tenisi Acun Şampiyonası’nın 29 Son Teşrin-5 Aralık’ta Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Türkiye Bacak Tenisi Federasyonu Başkanı Mustafa Sunkur, AA muhabirine, basamak tenisinin büyüklük ve dünyada hemencecik gelişmekte olan bir kol olduğunu söyledi.

Ayak tenisinde centilmenliğin ve fair play’in dal düzeyde olduğunu, akrobatik hareketlerin yapıldığını, azimet düzeyinin birlikte faziletli olduğunu anlatım eden Sunkur, şunları kaydetti:

“Branşın ülkemizde yayılması amacıyla de çalışmalarımız bitmeme ediyor. 2016’birlikte Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası’yla başladık. Bitmeme eden şampiyonaların sonuncusunu Kula’de bu sene yaptık. Sabık sene Türkiye Ayak Tenisi Federasyonunun kurulmasının arkası sıra Türkiye’nin tüm illerinde branşın tanıtımını yaptık. Ülkenin tamamına bacak tenisi eğitimi verdik.”

Sunkur, geçen yıl Denizli’nin Pamukkale ilçesinde Türkiye’den 18, KKTC’den de 2 takımın katılımıyla evvel Türkiye Şampiyonası’nı düzenlediklerini anlattı.

Uluslararası Bukanak Tenisi Federasyonları Birliğinin (FIFTA) onayıyla Bukanak Tenisi Avrupa Festivali’nin bu yıl Alanya’dahi gerçekleştiğini aktaran Sunkur, “FIFTA, Acun Şampiyonası’nın dahi ülkemizde yapılmasını kararlaştırdı. 29 Son Teşrin-5 Aralık’ta Kadem Tenisi Dünya Şampiyonası, Alanya’de yapılacak. Şampiyonaya 24 ülkeden iştirak olacak. Bu branşın hem ülkemizde hem birlikte uluslararası arenada gelişmesine yardım nail olmak istiyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Türkiye Şampiyonası ve illerde düzenlenen organizasyonlarla milli sporcu seçmesi yaptıklarını dile getiren Sunkur, arz dolgunca sporcularla Türkiye’yi uluslararası alanda külah etmeye çalıştıklarını belirtti.

Düzenlenen organizasyonlardan çok iyice dümbelek dönüşler aldıklarını kaydeden Sunkur, “Gençleri üstelik illerde yapılan faaliyetlere katılmaya çağırma ediyoruz. Kadem tenisinin gelişmekte olan sporlar içerisine karışma olması konusunda Bilgisizlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Share: