Akıbet kademe kanserlerde üstelik ümit vadeden tedaviler

– Akıbet merhale kanserlerde bile beklenti vadeden tedaviler

Kanserde iyileştiren onkolojinin önemi nedir?

Kadınlarda arz çokça bicik, erkeklerde yer çokça akciğer kanseri görülüyor

İSTANBUL – Bildirme haddinden fazla korkulan hastalık olan kanserin otama yöntemleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Celaletdin Camevi, gelişen tababet ve uygulayım bilimi yardımıyla sükse oranlarının gün günden arttığını söyledi. Son adım kanserlerde dahi bundan sonra daha çok beklenti vadeden gelişmelerin yaşandığını de nâkil Camevi, “Önümüzdeki yıllarda tedavi sürecinde olan amansız hastalık hastalarının günce hayatına normal benzeri şekilde devam edebilecek evreye gelebilir” dedi.

Lüzum farkındalığı yükseltmek gerekse görülme sıklığı oranlarından muhit kanser çıktı kolaylıkla tezelden temas aktarılma gündemde kalmaya bitmeme ediyor. Bu anlamda tıp dünyası de amansız hastalık tedavilerinin gelişmesi ve ahiret yolculuğu oranlarının azalması namına araştırmalarına bitmeme ederken, gelişen teknoloji ile gelişigüzel gelinen yasakçı bütün için beklenti vadedici konuma gelmeye yaklaştı. “Kadınlarda sunma haddinden fazla tanıdık bicik, erkeklerde ise akciğer kanserinde özellikle sonuç 15-20 yıldır üretilen kullanılmamış ilaçlar sayesinde tedaviler çok daha liyakatli ağıl gelmiştir” diyen BHT Clinic İstanbul Ana Konu Hastanesi’nden Iyileştiren Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Celaletdin Camevi, kanserde geçer otama yöntemleri üzerine etraflı bilgilendirmelerde bulundu.

Medikal onkoloji nedir?

Rüçhan kendisine rastgele kanser hastasının otama sürecinde hareketli olan ana branşlardan bire bir tanesi olan medikal onkolojinin hangi olduğunu tanımlayan Prof. Dr. Celaletdin Camevi, “Iyileştiren onkoloji kanser tedavisi işleyen branşlardan tıpkısı tanesidir. Kanserin hele ilaçla tedavisi ve akıbet zamanlarda meşhur olan aptal derman evet dahi immünoterapi bağışıklık sistemi terapileri denilen terapileri fail tıp branşı medikal onkolojidir. Amansız Hastalık tanısı almış hastaların tezce hepsinin uğradığı bir asıl branştır. Er dönemde dahi kansere yakalanmış olsa, geç dönemde da ya de metastaznüks üzere olaylarla amansız hastalık kaslı olsa bu hastalar iyileştiren onkoloji tarafından izlem ve tedavi edilirler” dedi.

Kanserin durumuna göre tedavi seçenekleri değerlendiriliyor

Kanser hastalığının tedavisinde multidispliner namına akım edildiğini, kanserin durumuna göre alınan tedavi kararlarının çokça eke olduğunun altını çizen Prof. Dr. Camevi, “Kanser tanısı düzlük hastaların bütünü için cerrahi, radyoterapi, kimyasal tedavi ve ayrıksı tedaviler kabilinden yaklaşımlar katiyetle kortej konusudur. Bu hastalar genellikle hastanelerin bünyesinde mevcut konseylerde değerlendirilir ve buradan kuma kuruntu kapsamında hastaya eğer uygulanması gerekiyorsa cerrahi ile gerekmiyorsa kimyasal tedavi veya radyoterapi kabil ur küçültücü etkilerin takiben cerrahi ve ardı sıra mufassal sürekli takiplerde hormon tedavisi veya ayrıksı garip tedavilerle tıbbı onkoloji açısından izlem edilmesi gerekebilir. Iyileştiren onkoloji, cerrahiye almaşık değildir, cerrahiye tıpkısı üstünlüğü yoktur. Çünkü kanser tedavisi multidisiplinerdir ve bir nice branşın müdahalesini gerektirir. Kanserin yerleştiği yere ve organa bakarak yapılması gereken çalışmalar, kâh durumlarda cerrahiyi yöre plana çıkartır, gâh durumlarda kemoterapiyi ve radyoterapiyi civar plana çıkartır. Bu durumların hangi olduğunun evet bile hastaya uygun tedavinin belirlenmesi gerçekleştirilen onkoloji toplantılarında belirlenir” şeklinde konuştu.

Kadınlarda sunma çok bicik, erkeklerde ise akciğer kanseri görülüyor

“Sonuç yıllarda kadınlarda sunma haddinden fazla meme, erkeklerde ise akciğer kanseri görülüyor” hatırlatmasında kâin Prof. Dr. Camcı temas iki kanserin tedavisi için iyileştiren onkolojinin çok koskocaman ayrımsız yere erbap olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Eksiksiz amansız hastalık türlerinde tıbbı onkolojinin muhakkak katkısı ve tedavi yöntemi vardır. Özellikle hematolojik miniteler dediğimiz lösemi, lenfoma, myeloma grubunda primer otama kimyasal tedavi iledir. Seyrek ışın tedavisi gerekebilir, bunlarda gelişigüzel şekilde cerrahi uygulamaya haddinden fazla hususi ahval olmadıkça mukteza değildir. Onu dışında solid tümörler diye bahsettiğimiz gayrı kanser türlerinde bütün branşlarla gelişigüzel medikal onkolojinin da yavaş otama katkısı saraka konusudur. Sunma yoğun görülen amansız hastalık türleri şuanda günümüz itibariyle kadınlarda bicik kanseri, erkeklerde akciğer kanseridir. Son 15-20 sene içerisinde gelişen teknoloji ve üretilen yeni ilaçlar yardımıyla hastaların tedavileri çok henüz kudretli şekilde yapılır ayla gelmiştir ve bu iki asıl kanser grubunda kolorektal amansız hastalık dediğimiz grupta tıbbı onkolojinin etkinliği veya hastaları otama süresiyle birlikte strateji süreleri haddinden fazla daha ince olabilmektedir.”

Meme kanserinin son evresinde de 10 yıl ve cisim dirim

Meme kanserinin son evresinde üstelik çıktı gelinen noktada haddinden fazla henüz kalburüstü sonuçların alındığını birlikte aktaran Camevi, meme başı kanserinde muteber tedavilerle ait, “Meme kanserini kabaca 3 gruba ayırabiliriz. Er rütbe kanserlerde genellikle cerrahi ön plandadır. Bir Numara kademe kendisine cerrahi ile başlanır. Elan sonradan tümörün özelliklerine bakılarak alelhusus patolojideki sonuçlar değerlendirilerek hastalara kimyasal tedavi ve Hormonoterapi denilen otama yöntemleri uygulanır. Gayrı basamak önceki kemoterapi, hastanın tümörü küçültülür, işler edilebilir kuzuluk getiririz. Cerrahiden bilahare patoloji sonuçlarına göre yeniden kemoterapi evet birlikte Hormonoterapi tedavileri planlanır. Üçüncü grup, vücudun seçme tarafına yayılmış olan kanser hastaları grubudur. Bu hastalarda yalnız kimyasal tedavi, bazen özel durumlarda ışın tedavisi uygulanır. Bu hastalara çok kıymetli işler uygulanır. ve genellikle muteber tedavilerle şu anki elimizdeki tedavi seçenekleri ile metastatik hastalıkta dahi kim yeryüzü bodur ömre topluluk olan grup bu gruptur, meme başı kanserinde 10 sene ve üzerinde hayat bağışlamak mümkün olabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Saç dökmeyen, taraf etkilerin minimuma indiren tedaviler bulunan

Tedavilerde amansız hastalık hastalarının yaşadığı canip etkilerin yeni ilaçlarla alay malay minimuma indiğini, saç dökmeyen, başka dimdik alanların etkilenmediği seçeneklerin arttığını tabir fail Camcı, “Gelecekte hastalar tedavilerini olurken alışılagelen hayatına dahi devam edebilecek” dedi ve sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Mevcut tedavi seçenekleri ortada saç dökmeyen tedaviler üstelik kâin. Fakat bazı ilaçlar kanser hücresini seçici namına öldürmediği için kıl kökünden yumurtalık hücresine, kemik iliğinden bağırsak hücrelerine büyüklüğünde beis verebiliyor. Saç dökülmesini köstek olmak amaçlı bir mızıka yöntemler uygulanıyor. evet dahi saç dökmeyen ilaçlar var. Böylece serencam 20 sene içerisinde ümranlı olan akıllı deva teknolojisi, immünoterapi denilen tedaviler yan etki yerine saç dökülmesi yapmıyorlar. Bunların elhak tedavi hedeflediği organlar yahut yerler özel namına kanser hücresinden tekessür kanserin etrafındaki bağışıklık hücrelerini enerjik yazar vücudun kendi savunma sistemini devreye sokarak amansız hastalık hücresini ortadan tahammül prensibi ile çalışıyorlar. Nedeniyle bu ilaçlarda bu canip etkiler minimum ama gelişigüzel kimyasalda ve herhangi bir ilaçta olduğu gibi bu ilaçların de başka soy canip etkileri görülebiliyor. Hele akciğerlerde kimi vakit zatürre bire bir tablolara evet da alerjik reaksiyonlara etmen olabiliyor. Ama tıbbı onkoloji uzmanları ya dahi medikal onkologlar bunları çok iyi bildikleri üzere hastaları dahi yakından izleme ederek bu zümre hadiselerin var olup olmadığının tespitini yapabiliyorlar. Önümüzdeki yıllarda, 5 ile 10 sene içerisinde bu tedaviler yaygınlaştıkça daha yoğun uygulanır arkaç geldikçe saç dökülmesi, bulantı, gaseyan kadar taraf etkilerin profilleri birlikte değişecektir. Elan bir iki ya de hiç saç dökülmesi olmayan daha iyi tolere fail antrparantez hayatın içerisinde normal hayatını yaşayarak hayatına bitmeme fail züğürt grubu olacaklardır.

Share: