Kastamonu’da selde beis gören 5 köprü dahi trafiğe açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kastamonu- Şenpazar yolunda selde zarar gören 5 köprünün da tamamlanarak trafiğe açıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, faal bora yağışla birlikte Kastamonu’yu Şenpazar ve Cide ilçelerine bağlayan Kesmekayrak ve Derelitekke-2 köprülerinin uymazlık gördüğü anımsatıldı. Bölgede hasar tespitinin peşi sıra çalışmalara başlandığı tamlanan açıklamada, 21 metrelik Kesmekayrak-1 ve Kesmekayrak-2 köprüleri ile 23 metrelik Kesmekayrak-3 Köprüsü ve 24 metrelik Kesmekayrak-4 Köprüsü’nün tamamlanarak hizmete açıldığı kaydedildi.

Açıklamada, baştan projelendirilen köprülerde açıklıklar artırılarak, ekstrem yağışta mevrut debinin geçmesine olanak sağlandığı rapor edildi. Ayrıca çalışılan kesimde kez platformunun 10 metreye çıkarılarak sürüş konforunun artırıldığı vurgulanan açıklamada, köprülerle gelişigüzel 800 metre yolun BSK seviyesinde tamamlandığı bilgisi verildi.

Açıklamada, bir güzergahta kâin Derelitekke-2 Köprüsü’nün bile tamamlanarak hizmete açıldığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

“Selde hasar gören Derelitekke-2 Köprüsü baştan projelendirilerek 48 metre uzunluğunda inşa edildi. Antrparantez, yeni yapılan köprüyle gelişigüzel angajman yollarındaki imalatlar birlikte tamamlanarak hem defa geometrisi düzeltildi hem dahi standart yükseltildi. Kullanılmamış yapılan köprüyle bu arada 700 metre uzunluğundaki angajman yolu üstelik BSK seviyesinde yenilendi.”

Share: