Oğlundan yapılan karaciğer nakli yardımıyla yaşamını metin sürdürüyor

Kırıkkale’üstelik 10 yıl önceki uykuluk kanseri zımnında 6 maaş ömrü kaldığı tamlanan 72 yaşındaki Azmi Canyurt, esenlik çalışanı oğlundan nakledilen karaciğer dokusuyla kişi tutundu.

Canyurt’a 2012 yılında uykuluk kanseri teşhisi konuldu. Nakil olmaması yerinde 6 aylık ömrünün kaldığı söylenen Canyurt’a, oğlu Selami Canyurt’un karaciğerinin yüzde 70’i nakledildi.

O döneme kadar sağlık sorunları dolayısıyla kısık bire bir süreç nâkil Canyurt, oğlu sebebiyle sağlığına kavuştu.

Azmi Canyurt, AA muhabirine, 30 sene geçmiş bağırsaklarından rahatsızlandığı sırada karaciğerinde bile kist tespit edildiğini söyledi.

Bağırsak ameliyatı geçirirken karaciğerindeki kistin de alındığını anlatan Canyurt, “Bundan 10 sene öncede karaciğerimin ağız ağıza hüsran ettiğini öğrendik. Babam sirozdan hayatını kaybetmişti. Bize Hepatit B geçmiş, sonraları o birlikte Hepatit C’ye çevirmiş. 2012 yılında Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde cerrahi müdahale edildim ve karaciğerimi tamamen aldılar. Oğlumun karaciğerinden bana nakil yaptılar. Deminden 10’uncu yıla girdim ve çokça iyiyim.” diye niteleyerek konuştu.

“Ameliyattan sonraları ‘Allah hem bu dünyada hem de ahirette oğlumdan razı olsun’ dedim. Bana sunu bahtiyar günümü yaşattı.” diyen Canyurt, şunları söyledi:

“Doktor oğluma, ‘Babanın 6 kamer ömrü var’ demişti, çokça şükür 10 yıldır hayattayım. Şükür sağlığım, sıhhatim durumunda. Sıradan bu kalp anlatılmaz. Haddinden Fazla sunturlu aynı duyguydu. Nakil olmadan evvel merdivenleri çıkamazdım, yorulurdum. Deminden çift çift çıkıyorum. Örgen bağışıyla ilgilendiren üstelik haddinden fazla sunturlu tıpkısı madde, can kurtarıyor. Dinimiz birlikte yabanlık birlikte buna müsaade ediyor.”

“Hangi bahtiyar bize babamız başımızda”

Selami Canyurt birlikte 10 yıl ilk babasının rahatsızlığını öğrendiklerini, balaban tartı yaşadıklarını dile getirdi.

Babaları amacıyla aynı şey yazmak istediklerini belirten Canyurt, şöyle konuştu:

“Eğer hakeza tıpkısı öz yapmasaydık babamızı kaybedecektik. Bala yerine elimizi taşın altına koyduk. Haddinden Fazla boğuk tıpkısı proses geçirdik ama çok şükür babam şu anda dimdik. Ne bahtiyar bize babamız başımızda. Haddinden Fazla pir bire bir kalp. Benim da seçme afiyet problemim bulunmayan, babam birlikte dosdoğru. Hakeza ayrımsız şey yapmasak babam 10 sene önce ölüm etmiş olacaktı. Biz 5 kardeşiz, o sırada birisi uzakta askerdi, benim karaciğerim birlikte peyk ve nakil yapıldı. Böylelikle güzel benzeri proses geçirdik.”

Share: