Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun geneli parçalı meydan saha haddinden fazla bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Veli, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Gün Doğusu Rum’nun kuzey ve batısı ile Kırklareli, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Bitlis ve Muş çevrelerinin sağanak ve yer düz gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Kastamonu, Kocaeli, Bilecik çevreleri ile Bursa’nın doğusunda Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu, Kocaeli, Bilecik çevreleri ile Bursa’nın doğusunda kuvvetli; Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde yerel kendisine çok akva ve üzücü, Çankırı, Sivas ve Tokat çevreleri ile Ankara’nın kuzeyi ve Ordu’nun çöz ve mağrip kesimlerinde sağlam olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, şimal, iç ve gün batısı kesimlerde mevsim normallerinin altında düşecek, diğer yerlerde sezon normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, alelumum kuzey ve kuzeybatı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden belli belirsiz, arada bir itidalli kuvvette; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Gümüşhane, Bayburt ve Sivas’ın gün doğusu çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden sağlam ve gelişmemiş mütemadi fırtına (40-70 düz vadi 80 km/sa) şeklinde esecek. Ara Sıra illerde beklenen albeni durumuyla günün bildirme faziletli sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Modüler ve haddinden fazla bulutlanmış, bora, düzlük kayran asuman gürültülü sağanak yağışlı geçeceği anlayış ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde yerel tutmak için sağlam olması bekleniyor 15

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, fasılalı bora yağışlı 21

İzmir: Parçalı ve beş altı bulutlu 26

Adana: Modüler ve haddinden fazla bulutlanmış, fasılalı sağanak ve saha yer asuman curcunalı sağanak yağışlı 29

Antalya: Parçalı ve haddinden fazla bulutlu, espaslı sağanak ve kayran vadi gök ses bora yağışlı 25

Samsun: Parçalı ve çok bulutlanmış, boğanak yağışlı 21

Trabzon: Parçalı ve haddinden fazla bulutlu, boğanak yağışlı 20

Erzurum: Modüler ve çokça bulutlu, boğanak ve asuman curcunalı boğanak yağışlı 25

Diyarbakır: Parçalı ve haddinden fazla bulutlu boğanak yağışlı 28 – İSTANBUL

Share: