İnce’den Kılıçdaroğlu’na başörtü eleştirisi

Yurt Partisi Umumi Başkanı Aşure Ayı İnce Bartın ziyaretinde yaptığı basın açıklamasında CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nu kaynak sorunlar yerine başörtüsü üzere dağılmış sorunları gündeme getirmekle eleştirirken, “Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun, Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ın destekçisidir” dedi.

Ülke Partisi Umumi Başkanı Muharrem İnce tıpkısı paradigma ziyarette gezmek amacıyla Bartın’a geldi. İl Başkanı Mustafa Çelik, Forma İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı ve haddinden fazla sayıda partili tarafından karşılanan Umumi Başbuğ İnce şehir merkezinde esnaflarla ve vatandaşlarla bire bir araya gelerek kardeşçe etti.

Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda kâin İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu asıl gündemler adına başörtüsü kabilinden çözgün sorunları gündeme getirmekle eleştirdi.

Türkiye’nin tepeden tırnağa problemler içerisinde olduğunu anlatım ederek, “Isınmaktan geçinmeye, küresel ölçekli ayrımsız savaşa, korkunç tıpkı ateş içerisindeyken ve 20 almanak ayrımsız iktidar varken, dolar 19 liraya yaklaşıyor. Yıpranmış, güçsüz ve beceremeyen bir kudret var. Umum bunları konuşacağız, çabucak esas tehalüf partisi umumi başkanı çıkıyor, ‘başörtüsü amacıyla diyor, yasa çıkaralım diyor’. Güya, seçime yakın Erdoğan bunu gündeme getirecekmiş, bak kaybedersem gine başörtüsünü çıkartılar size’ diyecekmiş. Onun elinden bu silahı almış. Evet sonraları ne oldu? Erdoğan de saha okudu. Hadi gel bunu kanun yetmez, anayasayla yapalım’ ya sen bunu oranlama edemiyor musun? Bak peşinden hangi getirecek; laikliği çıkaralım diyecek. Bükülme kanunlarını çıkaralım diyecek. Bunları de akseptans edersen türban oturmak zorunlu olsun diyecek. Bu nöbet bunu getirecek. Beyninde böyle tıpkı sav yok, dağılmış. Mukaddema sıkıntılar yaşanmış anladık amma bugün çözgün bu sorun. Cemiyet bunu kabul etmiş. Takan, takmayan birbirini akseptans etmiş çıktı. Kimsenin zorladığı bulunmayan. Yani doları, mazotu, raftaki domatesi, benzin içemeyen çocukları, kahvaltı yapmadan okula giden üniversite öğrencileri, elverişsiz bulamayan öğrencileri konuşacağın yerde çabucak başörtüsü. Cemiyet hangi efsus kim, köken sorunları unuttu” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’a destek vermekle üstelik eleştiren İnce, “Tıpkı kısmınızın bana çok kızacağını biliyorum amma bunu söylemeye mecburum. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun destekçisidir, Kılıçdaroğlu de Erdoğan’ın destekçisidir. Kılıçdaroğlu, partide sıkıştığı ahit evet bire bir özet gönderirler, ya önüne mermi koyarlar, evet el atarlar, tıpkısı öz peki. Alelacele tümen tabanı ayağa kalkar, ‘Genel başkanımıza dokundurtmayız’, sanki hapse atacaklar kabilinden. Kıs kıs gülerler sair taraftan. Orada burulmak amacıyla uğraşır. Kılıçdaroğlu bile Erdoğan’ı orada sancımak için uğraşıyor. Herif tükenik doğrusu, okeye dönüyor görmüyor musun? Tamam eş. Dolar 20 liraya, motorin 30 liraya yaklaşmış, kavim geçinemiyor, dar namevcut. Bunları konuşacağın yerde genişlik gani bildiği alana türban konusuna, başörtüsü konusuna dalıyorsun. Yahu ekonomiyi, tencereyi, mutfağı konuşsana. Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürüyorsun. Bak demin başımıza neler ati gör. Laiklik ilkesini çıkaralım’ diyecek, hangi diyeceksin kanunuesasi değişikliğinde. Bu danışıklı döğüşten bıktım ego. Bu tıpkı muvazaalı döğüştür, bu aynı ittifaktır. Hamidiye- Dersim ittifakıdır bu. Cumhuriyetin kurucu değerleriyle numara geçmektir, onların altını oymaktır, laikliği namevcut etmektir bu. Hamidiye-Dersim ittifakını anladınız siz. İkisi dahi dedesinden alan talan duydukları bilgilerle Atatürk’e, Cumhuriyet’e kafalarının peş tarafında bir hedef var. Bize hakeza tıpkısı sözleşme gerekmez. Bize, Kamer Tendürüst kadar Dersim değil, Tunceli diyen, Atatürk’e gidip Fatiha okuyan muhafazakarların ittifakı lazım.” ifadelerinde bulundu.

Kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde dahi bulunan İnce ile kendisine CHP’li olduğunu söyleyen vatandaş beyninde bile ilginç bire bir diyalog yaşadı.

İnce, kendisine CHP’li olduğunu söyleyen vatandaşa karşı, “Buradan kessen CHP akaret diyorsun bile buradan kessen Tayyip akaret diyenlere ne kızıyorsun bilahare. Ya, onlara kızma o zaman. Ben dahi diyorum kim 42 sene hizmet ettim. Benim CHP ile bire bir sorunum bulunmayan. CHP’lilerle sizlerle, siz benim dostumsunuz amma tepedekilerle sorunum var. Tepedekilerle sorunum var. Tabandakilerle ayrımsız sorunum bulunmayan.” Şeklinde cevap verdi. – BARTIN

Share: