Davutoğlu: Herhangi Bir biriniz kahramansınız

ATI Partisi Umumi Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Kategorik söylüyorum; temas biriniz kahramansınız. Sadece ailelerin değil; ülkemizin kahramanlarısınız. Seçkin çevrim küsurat mazot fiyatları ve düzenlemelerde olan aksamalar ile tıpkı birlikte evinize helal nevale götürmeye çalışıyorsunuz” dedi.

Gelecek Partisi Umumi Başkanı Ahmet Davutoğlu, benzeri kol programa süzülmek için Bursa’nın İnegöl ilçesine geldi. Davutoğlu’na; Umumi Komutan Yardımcısı İzzettin Siftinlik, partisinin İl Başkanı Alparslan Şans ile partililer zevcelik etti. Cuma Namazı namazını İnegöl Organize Endüstri Camisi’nde kılan Davutoğlu, İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifi’ni müzakere etti.

‘EVİNİZE SAVSAKLAMAK GÖTÜRMEKTE ZORLANIYORSUNUZ’Burada mütekellim Davutoğlu, bazı sektörlerin özelikle ilgisini çektiğini belirterek, “Rahmetlik babam çırak namına 12 yaşında kunduracılık ile başlamış. 25 yaşlarına geldiğinde nakliyatçılık yapmış. Mecmu kişmiri yollarının Türkiye’de geliştiği tam, Toros Dağları’nda tıpkı köyde doğmuşum. Babam nakliyatçılık yaptığı tam annem merhum peki. Babaannemin ‘Ne ant gelecek’ diye gözü yollarda olurmuş. Biliyorum; sizin ailelerinizin gözleri da bilcümle yollarda. Özellikle böylesine pahalılık canavarının azdığı, dirimsel adaletinin bozulduğu durumda; ne kadar çalışırsanız çalışın, sonunda elde ettiğiniz dirimlik ile evinize savsaklamak götürmekte zorlanıyorsunuz. Yıldızlı söylüyorum; gelişigüzel biriniz kahramansınız. Hemen ailelerin değil; ülkemizin kahramanlarısınız. Seçkin gün artan motorin fiyatları ve düzenlemelerde olan aksamalar ile tıpkısı dahi evinize helal azık götürmeye çalışıyorsunuz. O kadar kıymetlisiniz ki” dedi.’HAZİNE’DEN TOPLAMDA 200 MİLYAR DOLAR AKTARILDI ‘Bartın’de yaşanan eroin faciasını hatırlatıp, şehitleri baştan rahmetle andığını anlatan Davutoğlu, “Madencilerin saha altında kazandıkları beherglas kuruş, düzlük üstünden kazanılan milyarlara değer. Aynı şekilde gözü yolda, aklı geride bıraktığı evinde olan çoban esnafımızın, nakliyatçılarımızın dahi rızkı bildirme helal rızıklardandır” diyerek konuştu.

Türkiye’de vakit kaybetmeden nema üzerinden servet kazanan kişilerin olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Bu rantçı sınıfına 1 yıl ortamında, şu anne kadar Hazine’den toplamda 200 bilyon dolar teklik aktarıldı. Yıl sonuna kadar bu, 290 bilyon lirayı bulacak” ifadelerini kullandı.

Share: