Sinop haberleri! Sinop Faaliyet Hazar ve Demokratlık Platformu Sözcüsü Çipo: “Bu Aynı Ilçe Değil. Bunun Adı İş Cinayetidir”

MUSTAFA YORDAMLI

Sinop Mücahede Barış ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Kadir Demir, Amasra’daki yaşanan beyaz zehir faciasıyla ilişik “Bu kullanılmamış değil bundan önceki dahi Soma’birlikte, Ermenek’te yüzlerce işçimizi ayrımsız cins kazalarla kaybettik. Haddizatında bu aynı kaymakamlık üstelik değil. Bunun adı aksiyon cinayetidir. Denetimler doğru yapılmadığı üzere bu gerçekleşmektedir” dedi.

Sinop Faaliyet Sulh Demokrasi Platformu Zaman Sözcüsü Fehamet Demir, Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, şunları söyledi:

“BUNUN ALÇAK İŞ CİNAYETİDİR”

“Tabii kim ihmalin olduğu çokça çıplak. Zira Enerji Bakanı’nın yaptığı denetimler sonucunda belirttiği rastgele şeyin birlik olduğu yönündeki açıklamaların işçilerin açıklamasıyla on paralık üstelik örtüşmediği orada bire bir denetleme değil ayrımsız konuşma yapıldığı sarih. Bu yeni değil bundan ilk da Soma’birlikte, Ermenek’te yüzlerce işçimizi tıpkı soy kazalarla kaybettik. Haddizatında bu ayrımsız ilçe birlikte değil. Bunun adı iş cinayetidir. Denetimler akıllıca yapılmadığı amacıyla bu gerçekleşmektedir. Antrparantez sonuç dönemlerde ülkemizde bire bir güruh beyaz zehir sahası açılmıştır. Nedeniyle bu maden sahalarını temel nitelikli bu işi bilenler vasıtasıyla değil. Herkesin aynı suret ile aynı hisse senedi alanı namına gerçekleştirmek amacıyla yaptığı devletin hükümete yakın taraftar resülmal gruplarına bir gestalt ile lisans verdiği beyaz zehir sahalarında boğulmaktadır. Denetimin olmadığı amacıyla söz gelimi Almanya’yı yaşıt verdik. Almanya’de şu an eroin kazalarında hiçbir ahiret yolculuğu olmamakta. Hassaten kaymakamlık üstelik olmamaktadır. Bu anlamı ile buradan da açığa çıkmaktadır kim maden sahaları lazım önlemler alınmadan, hareket güvenliği ve işçi sağlığı dikkate alınmadan üretime açılan yerler olduğu üzere denetimde zaruri şekilde yapılmadığı amacıyla avarız olmakta. Nedeniyle yüzlerce işçimiz her 3-5 yılda tıpkısı hayatını kaybetmektedir ve bire bir o kadarı de sakat kalmaktadır. Buna artık dur etmek gerekiyor. Dolayısıyla gelişim kazalarının bir kalıp ile önlenmesi gerekiyor diyerek düşünüyoruz.

“SONUNA KADAR BU MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Nükleer santralci bittabi ki bildiğiniz üzere tafsilatlı tıpkısı süreçten beri Sinop’un gündeminde. Hatta bu Karadeniz’dahi yapılan bahir dibi araştırmalarından sonra kırık kırıkları olması gerekçesiyle Japonlar bildiğiniz kabil çekilmişti. Ancak buna karşın halen elan ısrarla Sinop’ta tıpkı nükleer santral yapımı sürdürülmeye çalışıyor. Bu benzeri mehabet projesi. Nedeniyle serencam dönemde Putin’in Ukrayna savaşı cihetiyle acze düşmesi sonrası yeniden Akkuyu ve Sinop çekirdeksel santrallerinin yapılacağı ve devreye sokulacağının gündeme gelmesi aslında Akdeniz’birlikte ve Karadeniz’birlikte Rusya üslerinin oluşacağı şeklinde açıklamalardan anladığımız kadarıyla iplik uçlarını bize veriyor. Dolayısıyla tığ Sinop Çalışma Hazar El Erki Platformu kendisine nükleere cebin savaş verenlerle birlikte el birliği teşrikimesai içerisinde sonuna kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Share: