Yolları üniversitede kesişen doktor koşa aynı hastanede hastalara hizmet veriyor

Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Oran Hastanesinde görev fail doktorlar Ahmet ve Merve Kılınç çifti hayatın ve mesleğin zorluklarını bu arada göğüslüyor.

Antalya’üstelik 2009 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Ahmet Kılınç, serencam sınıfta okuduğu sırada benzeri fakültede 5’inci sınıfta öğrenimini sürdüren Merve Yağız ile tanıştı.

Yolları ayrımsız üniversitede kesişen, mezun olduktan gelişmemiş tıpkısı müddet sonraları de hayatını birleştiren koşa, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Azamet Hastanesinin bir numara katında tahminî 5 aydır birlikte fariza yapıyor.

Mesleklerini Kilis’te severek sürdüren, 3 çocuk sahibi çift, hem işte hem da evde birbirlerine destek oluyor.

Genel Operatör Op. Dr. Ahmet Kılınç (32), AA muhabirine, çocukluk yıllarında çevresinde sevdiği etibba olduğunu ve o zamanlarda doktor olmaya karar verdiğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Tababet Fakültesinden 2016’da çıkışlı olduktan sonraları mecburi hizmet amacıyla Bitlis’in Mutki ilçesinde toplum sağlığı merkezinde tabiplik yaptığını belirten Kılınç, 6 kamer sonraları girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı kazanarak genel cerrahi eğitimi almaya başladığını ve 2017 yılında eşiyle hayatını birleştirdiğini dile getirdi.

Konya Site Hastanesinde eşiyle 4 sene çalıştıktan sonraları Kilis’e nasıp olduklarını tabir fail Kılınç, hanay arkadaşıyla tıpkısı hastanede görev yapmanın kendisine artılarının olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Hastanede yaşadığım takatli anları, ameliyatları, stresli ve kapalı anlarımı eve gidince paylaşacağım birisi oluyor. Benim ne almak istediğimi gayet gür anlıyor. O üstelik o şekilde bana bedel veriyor. Hem sayrılarevi ortamında hem evde dertleşmek benim amacıyla çok artısı oluyor. Yer büyük yönlendiricim eşim Merve Kadın oldu. Benim kudretli tıpkı cerrah olmam, kudretli işlemler yapmam konusunda eşim çokça bindi oluyor. Kendisine güvenen arkasında duran yaptığı işleri ölçüm fail tıpkısı eşi olunca insanın balaban işlerin altından fırlamak elan kolay oluyor.”

“Birbirimizi tamamladığımızı düşünüyorum”

Evde Esenlik Hizmetleri Biriminde fariza fail Uzman Dr. Merve Kılınç üstelik hayatının yeryüzü balaban dönüm noktalarından birinin eşi Ahmet’le ülfet etmek olduğunu söyledi.

Meslektaşlarına göre hayata elan erken atıldıklarını dile getiren Kılınç şöyle konuştu:

“Şu dakika 31 yaşındayım ve 3 çocuk annesiyim. 4 yaşında tıpkısı oğlumuz ve 2 yaşında koşa kızlarımız var. Allah inşallah herkese baht etsin. Hayata dediğim kabil biraz erken başladık. Eşimle birbirimize destek olmaya çalışıyoruz. Ego eşimin herhangi bir ant cerrahi alanda dolgunca olduğunu biliyordum. Eşimi sürekli ölçüm yazar onu her konuda cesaretlendiriyorum, o üstelik beni ayrımsız şekilde. Yani yapacağım seçme işte birbirimizi ferah yönde haddinden fazla teşvik etmeye çalışıyoruz. Bunun eşler açısından balaban olduğunu düşünüyorum. Hem mesleki kariyer hem de hayat anlamında elan eşleri ileriye götürecek ayrımsız öz olduğunu düşünüyorum. Eşim haddinden fazla ilişik aynı ağababa. İş yerimizde bile mübarek aralık geçirmeye çalışıyoruz. Birbirimizi tamamladığımızı düşünüyorum. Etrafımızdaki insanlar bilcümle ‘Çok gençsiniz, 3 çocuk, hangi ara hayata başladınız?’ diyor. Bu konuda eşimle birbirimizi hem evde hem bile işte destekliyoruz.”

Share: