‘ACİL BEKLEYENLER VAR, ALAMAM’ DEDİĞİ KARDEŞİNİN ORGANLARI, 5 HASTAYA IMGE OLDU

TRABZON’de, beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede düşünce ölümü gerçekleşen Feride Aytaş’ın (52) organları, Erzurum, Adana ve Samsun’dahi nakledildiği 5 hastaya rüya oldu. Böbrek yetmezliği dolayısıyla diyalize girip, aza listesinde olan koca Hakkı Aytaş ise (58) “Başkaları acil örgen beklerken ego alamam” diyerek, aktarım hakkından vazgeçti.

Of ilçesinde erdemli tansiyona kapalı namına beyin kanaması geçiren Feride Aytaş’ın, otama gördüğü Kanuncu Yetişek ve Araştırı Hastanesi’nde önceki çağ kanı ölümü gerçekleşti. Hastanenin aza ve doku nakli koordinatörlerinin temasa geçtiği abla Halise ve ağabeyi Hakkı Aytaş, kardeşlerinin organlarının bağışlanmasına müsaade verdi.

NAKİL HAKKINDAN VAZGEÇTİ

Böbrek yetmezliği dolayısıyla 2 yıldır diyalize giren ve organ aktarımı listesinde kâin Hakkı Aytaş ise “Ağyar evgin uzuv beklerken ego alamam” diyerek örgen nakil hakkından vazgeçti. Feride Aytaş’ın organları, operasyonla alınarak, aktarım sırası muntazır hastalar üzere Erzurum, Samsun ve Adana’ya gönderildi. Aytaş’ın korneaları Samsun’birlikte, böbrekleri Erzurum’de, karaciğeri da Adana’bile girmek için 5 ayrı hastaya imge oldu.

Nakil sonrası Aytaş’ın cenazesi, Of ilçesi Taşhan Mahallesi’nde toprağa verildi.

‘YÜREĞİM EL VERMEZDİ’

Yaşadığı Zonguldak’ta otama gördüğünü söyleyen Hakkı Aytaş, “Ego bile nakil bekleyen tıpkısı hastayım. Ömrümün sonuna kadar ayrımsız elan kardeşimin böbreği kadar uyumlu tıpkı böbrek bulamayacağımın üstelik bile bile bunu yaptım. Şimdilik hile ediyorum. Çok amansız hastalar var. Dinç anneler, babalar, hayatiyetli kollar varken ben alamazdım. Yıllardır birisinden organ alacağım günü bekliyorum ama bunun kardeşimin organı olması beni yorardı. Kardeşimin organını taşımayı yüreğim umum vermezdi” dedi.

Kardeşinin organlarıyla avlu bulanlara gani dilekleri olduğunu belirten Aytaş, “Organ bağışı ehliyetli yapılmadığı amacıyla yüzlerce pestil kaybediyoruz. Kardeşimin karaciğeri Adana’bile 16 yaşında bir hastaya ümit vermiş, kudretli bile geçmiş. İnşallah kardeşimin organlarını alanların bütünü çokça zinde yaşarlar, arada bir dahi kardeşime yarayışlı dualarını yaparlar” diye niteleyerek konuştu.



Share: