Yakınlarını kaybeden depremzedenin tedavisine İstanbul’da devam ediliyor

Yakınlarını kaybeden depremzedenin tedavisine İstanbul’birlikte bitmeme ediliyor

Namaza kalktığı tam depreme yakalanan Asım Korkut’un kolu yıkılan alanın altında kaldı

Yakınlarının çoğunu depremde kaybeden Asım Korkut, o anları anlatırken birey anlar yaşadı

İSTANBUL – Adıyaman’üstelik tüvana Asım Korkut, namaza için uyandığı tam zelzele olunca ailesini hariç çıkarmayı başardı. Çalmak isterken kolu yıkılan alanın altında artan Asım Korkut, yakınları tarafından kurtarıldı. Asım Korkut otama gördüğü Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde o anları anlatırken, “Hem cet hem ana hem eşim tarafından 100-150’ye mümasil can emrihak etti” dedi.

Kahramanmaraş merkezli zelzele Adıyaman’ı de vurdu. 4 yavru babası Asım Korkut ve ailesi depreme yaşadıkları evde yakalandı. 2 kıvrım binanın 2’nci katında oturan Asım Korkut, namaza kalktı. Asım Korkut bu tam yer sarsıntısı olunca çocuklarıyla dışarı kaçmak istedi. Çocukları ve eşi depremden kaçarken, Asım Korkurt’un kolu yıkılan alanın altında kaldı. Asım Korkut yakınları yoluyla kurtarıldı. Kolundan yaralanan Korkut, zat imkanlarıyla geldiği Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde tedavi altına makbuz. Burada operasyon edilen Korkut o anları ve yakınlarını kaybettiğini anlattı.

Yakınlarının çoğunu kaybettiğini söylediğinde gözyaşlarını tutamadı

Adıyaman’birlikte faal 4 bala babası 40 yaşında Asım Korkut, “İkinci kattaydım. Saat 4 civarıydı uyandım, namaza kalkacaktım. Uyanmamla içtima sallanması tıpkısı oldu. Çocukları toparladım hariç kaçtık. Merdivenden koşarken eşim düştü. Eşimi kurtardım benim kolum enkazın altında kaldı. O orada bir iki üç saat enkazda kaldık. Kendimi kaybetmiştim. Gözümü açtım eşim çocuklarım vardı. Hastaneye gittim haddinden fazla kalabalıktı. Kendimce tıpkı şeyler yaptım. Sonradan İstanbul’a geldim. Allah razı olsun beni baş üstünde tuttular. Çok ilgilendiler. Eşimi Ankara’ya götürmüşler. Bizim apartman boştu biz biricik oturuyorduk. Arkadaş akraba arkadaş kimesne kalmadı. Hem ata hem anne hem eşim aracılığıyla 100-150 ye mümasil gönül irtihal etti. Keyif durumum bereketli. İlk zamanlara göre ongun. Hocalarımız çok ilgileniyorlar seçme şeyiyle. Allah devletimize milletimize hocalarımıza zeval vermesin. Milletimiz bütünü salim olsun. Tamam ülkeden Allah razı olsun” dedi.

Ortopedi servisindeki depremzedelerin keyif durumuyla ait açıklama

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Levent Arslan, depremzedelere 40’ı fazla aynı ekiple engelleme ettiklerini, hangi işler ne servis üzerine tek tıpkı aksaklık olmadan bitmeme ettiklerini belirtti.

Yoğun bakımda ortopedi hesabına 45 hastanın izleme edildiğini belirten Dr. Arslan, “Servislerimizde 42 hastamız var. Bunların kimisinde fay var. Kimisinde nesiç ezilmeleri var. Önceliğimiz hastalarımızın hayatı. İkinci önceliğimiz uzuvların korunması. Uzuvların korunamayacağı evet dahi hayatı gözdağı edici taraf etkiler ortaya çıktığı antlaşma üstelik maalesef konsültasyonları yapmaktayız. 4 ya da 5 çıngı hastamız var konsültasyon gerçekleştirdiğimiz. Şu zaman konsültasyon yapmamak için şartları zorladığımız hastalarımız var” diye niteleyerek konuştu.

Asım Korkut’un durumdan söz fail Dr. Arslan, “Elinde tarak kemiğinde kırığı vardı. Çıplak yarası vardı. İlk müdahalemizde hem kırığına hem donmuş olan ölü dokuları temizledik. İkinci müdahalemizde cilt mantinota işlemi yaptık. Belli benzeri operasyonumuz henüz olacak” ifadelerini kullandı.

Share: