Tarihi Germen Kalesi’ne azimet terasları yapılacak

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, restorasyonu tamamlanan ‘Hisar Kalesi Kapısı’ inceledi. Komutan Işık, “Misil ve yan taraflarında azimet terasları tutmak için evire çevire ayrımsız projeyi buraya kazandırmak amacıyla çalışıyoruz” dedi.

Tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla fark oluşturan Kütahya Belediyesi, 72 burcuyla şehrin sembolü olan Kütahya Kalesi’ndeki Kermen Kapısı ve Beden Duvarı’nın restorasyonunu geçtiğimiz kamer tamamlamıştı. Kermen Kapısı ve Vücut Duvarı bölgesinde çalışmalarını sürdüren Kütahya Belediyesi, sıfırdan imalatla sefer inşa ediyor. Kermen Kapısı ve Beden Duvarı’na çıkan Şişman Hisar Sokağın defa düzenleme uygulaması yapılarak restorasyonu tamamlanan eserlere erişim sağlanmış olacak. Ayrıca, eserleri başlamak talip ziyaretçiler için ezgi terası, istirahat alanları ve ihtiyaçların karşılanacağı alanlar üstelik yapılacak.

Şehirdeki tarihi ve kültürel eserleri ayağa kaldırmaya ve gelecek nesillere aktarmaya ayrı tıpkı önem veren Belediye Reisi Prof. Dr. Alim Işık, restorasyonu tamamlanan Kütahya Kalesi’ndeki Kermen Kapısı ve Beden Duvarı’na çıkan yolda incelemelerde bulundu. Uray Komutan Yardımcısı Meram Arık ile gelişigüzel yetkililerden hikmet kayran Belediye Reisi Prof. Dr. Bilici Işık, “Şehrimizin sunma makro miraslarından birisi olan ecdat yadigarı Kütahya Kermen Kapısı’nın önündeyiz. Kütahya Kalesi’nin antre kapısının restorasyonu tamamlandı. Şimdi Balaban Germen Sokağında işlemler başladı. Misil ve taraf taraflarında seyir terasları olmak üzere domuzuna bire bir projeyi buraya vermek için çalışıyoruz. Emeği sabık tekmil çalışanlarımıza değişik teşekkür ediyorum, şehrimize doğru olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. – KÜTAHYA

Share: