71 saat göçük altında kalan Saika: “‘Duyduk seni’ dediler o dakika ‘kurtuldum’ dedim”

71 saat göçük altında kalan Saika: “‘Duyduk seni’ dediler o dakika ‘kurtuldum’ dedim”

Depresyon altında 71 saat artan 75 yaşındaki Sebep: “Fevkani diye yukarıdaki komşuma seslendim”

İSTANBUL – Gaziantep’te enkaz altından 71 saat bilahare esen çıkarılan ve tedavisine İstanbul’üstelik devam edilen 75 yaşındaki Bekir Sebep o anları, “Eşim İstanbul’a gitmişti, gitmeseydi kurtulması cins değildi. Zelzele anında kapıya koştum, 3 ahit orada kaldım. Cenabıhak’ım çocuklarıma kavuştur, duam buydu, yere vuruyorum, lacerem olsa sesimi duyan olur dedim. Yukarıdaki ve karşısındakine komşuya sesimi duyuyor musun, sen üsttesin diye vuruyorum. Ekiplere duydunuz mu beni dedim, ‘duydum’ diyorlar, o an kurtuldum dedim. Çıkarılınca geçmiş hanımımı çağırın dedim, insanın evvel arayacağı madde ailesiymiş, değme husus gereksiz” diye anlattı.

Geçtiğimiz pazartesi haset Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki balaban yer sarsıntısı 35 bini aşkın duygusal kaybına, binlerce kişinin dahi yaralanmasına illet olmuştu. 10 ildeki yıkımlar sonrası gerileme altından saatler bilahare kurtarılan vatandaşlar bile herkese rüya olmuştu. O depremzedelerden Gaziantep İslahiye’deki 7 eğik apartmanın 5’inci katında oturan İslahiye Ekincilik Odası’nın sakat Başkanı 75 yaşındaki Bekir Sebep depresyon altında kestirmece 71 saat kaldı. Depremi hissetmesinin ardından kapıya yönelen ancak çıkmasına imkan olmadan çöküntü altında artan Sebep, ile kontrol kurtarma ekipleri çöküntü altında iletişime geçerek 71’nci saatte kurtarmayı başarmıştı. Kolundan yaralanan ve vücudunun türlü bölgelerinde ezilmeler olan, tedavi için İstanbul’a Başakşehir Çam ve Sakura Kent Hastanesi’ne getirilen Sebep, yer sarsıntısı anını ve gerileme altında yaşadıklarını anlattı.

“Komşu sesimi duyuyor musun, sen üsttesin diye seslendim”

71 saat sonradan depresyon altından çıkarılan 75 yaşındaki Bekir Sebep, “Oğlum beni kurtar, kurtar diyordum. Kabus görüyorsunuz, haddinden fazla çeşitli şeyler görüyorsun, bire bir tarafta bakıyorum benim çiftliği soyuyorlar. Bir tarafta on paralık görmediğim ayrımsız film seyrediyorum. 3 devir kalmışım amma bu arada arada biraz uyanıklık oldu mu elimi basılmış basık vuruyorum. Beni kurtarın, beni kurtarın diye. 7 bükülmüş yapı, ego beşinci kattayım, yanımda kimse yoktu. Eşim buraya geldi o tedavisini falanca burada yaptırıyordu. İyi kim yanımda değilmiş, gitmeseydi kurtulması olabilir değildi. Saat 04.00’dan sonraları depremde ben kapıya koştum, orada çöktüm. 3 dönme 3 geceleyin orada kaldım. Allah’ım çocuklarıma kavuştur, duam buydu, yere vuruyorum. Ego dedim ki elbet olsa sesimi duyan evet, apartman ya, sonraları yukarıdaki komşuya, komşu sesimi duyuyor musun, sen üsttesin diye niteleyerek seslendim. Karşı tarafındakine Hasan sen duyuyor musun, canip taraftakiler duyuyor musunuz, vuruyorum, vuruyorum. 3 günün bittabi geçtiğini bilmiyorum” şeklinde konuştu.

“Duyduk seni’ dediler o an kurtuldum dedim”

Ekiplerin kendisiyle bağlanak kurduğu anları anlatan Yıldırım, “O dakika ego çıktı kurtuldum dedim, duydunuz mu beni, ‘duydum, duydum’ diyorlar. Daha Çok ben orada hayata kavuşmuşum, çok şükür. Sağıma, soluma baktım ayrımsız husus yok, kolda sıklet var. Ben dedim tığ yakayı kurtardık, çokça şükür. Birçok yaşama kurtuldu bilmiyorum, yöneticimizin öldüğünü biliyorum. Çokça dostumun, ahbabımın öldüğünü de duydum. Oturduğum bina 23 senelik, benim eski evim 70 senelik, o eve tek şey olmadı. Herkesin ayrımsız acısı var, hepimizin acısı var. Tanrı kimseye yaşatmasın, Allah devletimize arıza vermesin. Biz bunları aşarız ama revan canı getiremeyiz, ayrıksı şeylerin kâffesi yapılır. Ne yediğimi, ne içtiğimi bilmiyorum kim aklıma da gelmiyordu amma deminden da makul aklık yiyemiyorum. Koca acıkmaz mı 3 dönüş. Çıkarılınca geçmiş hanımımı çağırın dedim, ben hangi büyüklüğünde karşılık veriyormuşum, bilmiyormuşum. İnsanın geçmiş arayacağı şey ailesiymiş, her molekül yersiz” dedi.

Share: