Uzmanlardan üçgen müstevli uyarısı

Uzmanlardan üçgen salgın uyarısı

Kış aylarında üçgen salgına ilgi

GAZİANTEP – Gaziantep’te kış mevsiminde grip vakaları arttı. Hastanelerin dolup taştığı salgın nedeniyle uzmanlar uyarılarda bulundu.

Gaziantep’te antipatik güzeşte kış aylarında müselles salgın namına tanıdık rhinovirüs, influenza ve RSV hastalıkları artınca hastanelerde yoğunluk başladı. Gaziantep Özel HATEM Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Kalli, sonuç günlerde çocuk ve yetişkinlerde peş solunum yolu hastalıklarında artış görüldüğünü belirterek uyarılarda bulundu. Dr. Kalli, rhinovirüs, influenza ve RSV salgınlarının benzeri arada görülmeye başlandığını belirterek ilgi edilmesi gerekenler konusunda bilgi verdi.

Kalabalık ortamlarda peçe kullanımına ve halk hijyenine ilgi etmenin en aktif ilaç olduğunu söyleyen Kalli, Çor başladıktan sonra serian ilerlediği üzere ya birlikte çor başladıktan sonraları ya dahi tekrardan aktive olduğundan kıran muhakkak tıpkı doktora görünüp septomatikte olsa ayrımsız otama almanın çokça haddinden fazla önem genişlik ettiğini anlatım etti.

İç Hastalıkları Uzmanı Kalli, üçgen salgının belirtilerinin birbirine benzediğini hatırlatarak, “Sonuç dönemlerde özellikle sonuç bire bir ayda ülkemizde dolayısıyla Gaziantep’te üçgen salgın söz konusu, rhinovirüs, influenza ve RSV karışımıyla oluşan bir virüs yerine bilinmektedir. Belirtileri birbirlerine benzemekle beraber her üçünde üstelik argıt ağrısı, burun akıntısı, hapşırık, büyüklenme tıkanıklığı ve meydanlık küşayiş kötü yüksekliği, öksürük, halsizlik, eklem ağrıları kadar semptomlar göstermektedir. O yüzden Covid-19 hastalığı ile karıştırılmaktadır. Ama bu hastalıklarda akciğer tutumu az buçuk birkaç olduğu için çıktı dip teneffüs enfeksiyonum rahatsızlığı belirtileri verdiği amacıyla biraz daha mebzul seyretmektedir. Fakat bazen hastalarımızda akciğer tutumu gördüğümüz üzere gine önlemini ahzetmek zorundayız” dedi.

Hastalıktan korunma yolları

Bu gripten korunma yolları karşı bilgiler paylaşan Dr. Kalli, “Bulaş yolu ve solunum hastalığı olduğu üzere alelumum damlacık yolu ile bulaşmakta, birbirimize mail ilişki etmekten kaçınırsak eğer halk hijyenine daha çok ehemmiyet verirsek eğer hareketli ortamlara girmesek, dolgun transfer araçlarını kullanırken maske kullanırsak hastalığın bulaşını önlemekte bizim için haddinden fazla muhteşem bire bir yöntemdir” ifadelerini kullandı.

“Banko bire bir uzmana görünün”

Bu hastalığa yakalananların katiyetle tıpkısı tedavi alması gerektiğinin altını çizen Dr. Kalli, “Çor başladıktan sonra çabukça ilerlediği amacıyla evet da hastalık başladıktan sonradan evet birlikte tekrardan aktive olduğundan yağlık pekâlâ ayrımsız doktora görünüp septomatikte olsa tıpkısı otama kabul etmek çokça çokça ehemmiyet bildirme etmektedir. Okulların tatil olması hastalığın gidişatını iyi yönde seyretmiş mümkün. Dinlence döneminde kent değiştirmenin sıkça olması benzeri zamanda tatil döneminde baziçe çocuklarının birbirleriyle daha aşkın kaynaşması hastalığın müstakbel ki dönemleri açısından geçmesini az buçuk daha uzatabilir” diye niteleyerek konuştu.

Share: