“Bölgesel duyum yitimi teknikleriyle rahat benzeri veladet benzer”

Temel adayları, tevellüt yöntemleri üstüne bikarar kalabiliyor. Sezaryen doğumlar üzere genel anesteziden elan konforlu tıpkı formül namına, lehçe anestezi teknikleri öneriliyor. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Selma Yağcı, “Arsıulusal çalışmalarda sezaryen doğumlar amacıyla umumi anesteziye nazaran rejyonel (lehçe) anestezi yöntemleri öneriliyor. Doğum öncesinde uygulanan bölgesel anestezi yöntemleri spinal, epidural ve toplu (spinal ve epidural anestezinin alay malay uygulanması) namına gruplandırılabilir” dedi.

Annenin akıl bölgesinde hareketlerinin kısıtlanmasının ve dert hissetmesinin doğum sonrası konforunu direkt etkiliediğini tamlayan Çamlıca Fazilet Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Selma Kılbaz,konuya ilgili açıklamalarda bulundu.

“BU YÖNTEMLE AMELİYAT SONRASINDA AĞRI VE ACI NAMEVCUT”

Lehçe duyum yitimi çeşitlerinin, aplikasyon teknikleri ve dernekevi anestezinin yapıldığı alan açısından farklılıklar gösterdiğini sözlerine ekleyen Uzm. Dr. Yalaka, şunları kaydetti:

“Spinal anestezi yönteminde hastaya oturur gestalt verildikten sonradan meni bölgesinden aplikasyon yapılır ve hasta operasyon masasına alınır. Hastada yavaş yavaş bacaklarda cansızlık, kalp kaybı başlar. Ağrı ve kötü hissi ağız ağıza kaybolunca, sterilizasyon ve örtme işlemlerinin peşi sıra ameliyata başlanır. Epidural anestezi ile Toplanmış spinal ve epidural anestezi yöntemlerinde, spinalden ayrımlı adına; iş yapılan bel bölgesine tıpkı kateter takılır, bunun bire bir ucu hastanın omzuna sabitlenir. Buradan hastaya espaslı yerine ağrı kesici uygulanır, böylece cerrahi müdahale sonrasında birlikte konforlu ayrımsız proses sağlanmış tamam. Takılan bu kateter haddinden fazla etraflı olup hastayı tasalı edecek boyutta değildir. Anneye seçme soy debi imkanını sağlar ve ağrılı gün geçtikten sonra şipşak çıkarılır.”

Uzm. Dr. Yalaka, “Anestezi yöntemi üzerine sık yöneltilen soruların başında faaliyetler ve sonraki aşamalardaki balkı ve elem miktarı geliyor. Makbul tam lehçe anestezi yöntemlerinde hastanın bilinci cerrahi müdahale başlangıcından operasyonun sonuna kadar açıktır; hastalar kendilerine dokunulduğunu hissedebilir ancak veca ve ızdırap hissetmezler” diye, şöyle devam etti:

“Cerrahi Müdahale yaklaşık namına 30-40 zaman sürer. Çağa çoğunlukla evvel 3-5 zaman içerisinde dünyaya dirimsel, anneye gösterilir ve anneyle bebeğin önce teması gerçekleştirilir. Bu birey anlar yaşandıktan sonra talip annelere sedasyon denilen belli belirsiz düzeyde anestezi verilir. Böylecene annelerin heyecanlı bekleyişinin yerini mutluluğa bırakmasıyla operasyon tamamlanır”

Faaliyetler sonrasında annenin bebeğiyle şipşak ilgilenebildiğini sözlerine ekleyen Uzm. Dr. Selma Yalpak, “Muteber anestezinin etkisi sunma geç 4 saat ortamında müstehap. Sayrı bacaklarını hissetmeye başladıktan sonra ayağa kalkabilir, sonunda günlük sevimli çok acul şekilde uyarlanmış peki” diyerek konuştu.

Share: