Tababet Fakültesi öğrencisi bir nice hastalığa çıkar yol fındık yağından sabun üretti

Tıp Fakültesi öğrencisi birçok hastalığa derman fındık yağından sabun üretti

Giresun’un Eynesil ilçesinde fındık yağından sabun üreten tababet fakültesi öğrencisi Eli Açık Gürel, fındık sabununun birçok hastalığa ve cilt bakımına gür geldiğini söyledi

GİRESUN Giresun’un Eynesil ilçesinde fındık yağından sabun üreten tıp fakültesi-öğrencisi Cömert Gürel, fındık sabununun sedef hastalığı, egzamaya, mantar hastalığı hastalıklarıyla sivilce ve saç dökülmesine mebzul geldiğini söyledi

Giresun’un Eynesil İlçesinde zihayat 25 yaşındaki Ahi Gürel ünlü tababet fakültesi son dershane öğrencisi, evinde fındık yağından sabun üretti. Evinin aynı köşesinde namına ilişik aynı say alanı oluşturan üniversite öğrencisi Gürel, Sabunu imal ettikten sonra temenni patlaması yaşadığını tabir etti.

Gürel, ürettiği sabunun saç dökülmesine, saç uzamasına, sedef hastalığına, egzamaya, aknelere ve sivilcelere, mantara ve vücuttaki yara kokulara gür geldiğini söyledi.

Ankara Gazi Üniversitesi Tababet Fakültesi serencam derslik öğrencisi olan Alicenap Gürel, fındık yağından sabun ika fikrine benzeri zaaf üstüne başladığını tabir ederek ” 2020 yılı pandemi dönemin başında okullar tatil edildi ve bende Giresun’a evime döndüm. Evimde gereksiz durmaktansa benzeri şeyler elde etmek istedim. Aklıma fındık sabunu geldi. Etraf araştırması yaptım ve açık bire bir şey bulamadım. Türkiye’üstelik bire bir önce olması hedefiyle bir cirim sabun yaptım. Yaptığım ilk sabunları mümasil çevreme dağıttım. Bu aşamada tecrübe aşamalarını gerçekleştirdim, kendimce aynı formül oluşturdum. Ekol başlayınca gene Ankara’ya okuluma döndüm. 2022 yılında Ankara’üstelik aynı arkadaşımla esenlik şirketi kurduk. Burada üstelik aromatik sabunlar yaptık ama fındık sabunu tıpkı kenarda kaldı” dedi.

Coğrafi işaretli Giresun kalite fındık yağından sabun

Giresun fındığının dünyanın yeryüzü birinci sınıf fındığı olduğunu ve Avrupa Birliği’nden coğrafi işaretler tescil belgesi aldığını söyleyen Gürel “Fındık düşman sunu müfit yağdır. Bitkisel yağlar beyninde arz yüksek E vitaminine sahip esen fındık yağıdır. Genişlik efdal folik asite sahiptir. Bildirme hızlı emilen ve sindirilen yağ fındık yağıdır. Maatteessüf fındık yağına gereken ayar verilmiyor. Özge yağlar 180 derecede kaynarken, Fındık yağı 240 derecede kaynamaktadır. Değişik benzeri özelliği sendrom yapmamasıdır. Fındık sabununu yaparken siyasilerimizle, sağlıkçılarla ve fındık tüccarlarıyla görüşmelerde bulundum. Hepsinden gösterişli manevi bindi çalım. Halkoyu yoklaması yaptım. Onlarda bindi verdiler” diye niteleyerek konuştu.

Üretim 2 ay sürüyor ve organik yapılıyor

Sabunu yaparken 2 sayı ilmî yöntemler kullanmayı yeğleme ettiğini söyleyen Gürel ” Birincisi sabunumu kaynatmadan halk yordamıyla yapıyorum. Normalde banyo sabunları 1 veya 2 saatte yapılır ve akşamından kullanılır. Benim sabunum 2 ayda oluyor. Benim yağım takkadak Giresun fındık yağından yapılma. Ayrıksı hiçbir ilin fındık yağını kullanmıyorum. Yaptığım karışımı kamu 3 saat karıştırıp, elan sonraları hazırlamış olduğum kalıplara döküyorum ve 1 hafta kurutacağım. Katiyen kaynatma yapmıyorum. Değme hangi benzeri makine birlikte kullanmıyorum. Kalıplardan çıkardıktan sonra üstelik kısaca 2 ay bekletip sabunumu en bili tıntın ile piyasaya sürüyorum” dedi.

Birçok hastalığa gani geliyor

Fındık yağının âdem vücuduna yaralarını da anlatan Alicenap Gürel ” Fındık antagonist sabunu saç dökülmesine, saç uzamasına, sedefe hastalığına, ekzemaya, akneye, sivilceye, mantara ve vücuttaki kırıcı kokulara ferah geldiğini belirten Gürel “Fındık yağı sabununun temizleyici tıpkı özelliği vardır. Ayrımsız zamanda katıksız sabun üretiminde, sabunun içeriğinde bizatihi gliserin oluşur. Ego gliserinin sabunumun süresince kalmasını istiyorum. Zira gliserin vücudu nemlendirici ve cildi yumuşatıcı tıpkı özelliğe topluluk olmasını saplıyor. Sıradaki hedefim resmi işlemleri yok etmek ve ihracatla beraber kamu dünyaya fındık sabununu ulaştırmayı düşünüyorum ” şeklinde konuştu.

Share: