“UNESCO Enstrüman Şehri Kırşehir Arsıulusal Saz Sempozyumu” kitabı yayımladı

UNESCO Çalgı Aleti Şehri Kırşehir Arsıulusal Çalgı Sempozyumu’nda sunulan bildiriler tezkere haline getirildi.

Kırşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya bakarak, 17-18 Mayıs 2022 tarihinde Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Kardeş Evran Üniversitesi teşrikimesai ile gerçekleştirilen sempozyumda sunulan bildirileri içeren 563 sayfalık betik yayımlandı.

Uray yoluyla yayımlanan kitapta, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na akseptans edilen saz şehirlerinden sanatçılar, yöneticiler, eğitimciler ve gurur temsilcilerinin konferansları ve değişik oturumlardaki birikim ve önerileri yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine düzlük verilen Kırşehir Belediye Reisi Selahattin Ekicioğlu, Neşet Ertaş Ekin ve Konuşma Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyuma ev içi ve güçlükle dışından katılan çok sayıda öğretim üyesi ve eğitimcinin demeç sunduğunu ifade etti.

Sempozyumdaki konuşmacıların UNESCO çalgı aleti şehirlerinden düşünüm ve tecrübelerini paylaştığını vurgulayan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

“İlimizin kültürel mirasını hem ulusal hem arsıulusal alanda duyuracak olan konferansımızın ardından Kırşehir Belediyesi namına bildirileri içeren bilgi şöleni kitabını dahi bastırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kırşehir Belediyesinin UNESCO müzik şehri Kırşehir üzere basımını yaptırdığı ve aynı ekin hizmeti olan UNESCO Enstrüman Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Sempozyumu kitabının hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum.”

Share: