Kırşehir’de ‘500 Lira Sana Gurban Olsun’ yarışması yaptılar, tıklanma rekoru kırdılar

Kırşehir’birlikte ‘500 Lira Sana Gurban Olsun’ yarışması yaptılar, tıklanma rekoru kırdılar

KIRŞEHİR – Ceviz üretiminin cesim merkezlerinden benzeri tanesi olan Kırşehir’de toplumsal medyadan mazruf üreten 4 refik; ‘500 Lira Sana Gurban Olsun’ yarışması yaparak tıklanma rekoru kırdı.

Ağız Ağıza yöresel dilin gelişimine ulama arz etmek için gerçekleştirilen yarışmada soru içerikleri bile dolay zenginliklerinden oluşturuluyor. ‘Kim 500 Bilyon İster’ yarışması formatından etkilenen sosyal iletişim araçları yayıncıları adına konuşan izlence sunucusu Özkan Eş; Şemsi Yastıman’ın ‘Memleket Hasreti’ şiiriyle yola çıktıklarını ve yöresel dilin gelişimi üzere konkur hazırlayarak canlılık ve açkı gelişimi için zımni ürettiklerini söyledi. Karı; “Içtimai iletişim araçları üzerinden ayrımsız bahis oluşturduk ve lokal içerikler üretiyoruz. Buradan bile gelenek, görenek, adetler ve lokal dilimizle ilgili içerikler üretiyoruz” dedi.

Kırşehirliler izlem desteği sunuyor

Yöresel formatta yapılan ve yörenin ünlü insanlarının çıkarıldığı programın destekçisi olan Kırşehirliler, dernekevi eksikliklerinde giderilmesine bindi sunuyor. Yapılan programla 114 bin birey üzerinde lokal hikmet erişimi aldıklarını anlatım fail Eş, açıklamasında; “Konkur programını hazırlarken ulusal kanallardan etkilendik ama biz hemen yöresel anahtar gelişimi üzere zımni hazırladık. Sorularımızla kültürel değerlerin gelişimine destek sunu gayretini taşıyoruz. Ana temamız ise yöremizin gelişimi katkısı sunmak” diye niteleyerek konuştu. Program ekibi ise Özkan Aile, Ulu Gündüz, Onur Rahat, Delice Aydoğmuş isimlerinden oluşuyor.

Share: