SELIM Öğür Umumi Komutan Yardımcısı Özhaseki, Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu Açıklaması

DÜRÜST Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, SELIM Partili 807 şehremaneti başkanının, “asrın felaketi” namına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yaraları yutmak için çalışmalarını sürdürdüğünü, CHP’li belediyelere üstelik destek olduklarını belirterek “Bugünlerde yöntem temas etmek üstelik şaibe amma hangi diyelim, ‘konuşan dahi konuşsun o dahi öz ayıbı’ deyip geçeriz, biz işimize bakarız.” dedi.

Depremlerin model üssü Kahramanmaraş’ta incelemelerde mevcut Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör yoluyla karşılandı.

Özhaseki, Kahramanmaraş’taki çalışmalara destek olan 105 şehremini ile milletvekilleri ve partililerin katılımıyla belediye binasında toplantı düzenledi.

Toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara eski olsun dileğinde mevcut Özhaseki, depremin önce anından itibaren milletvekilleri ve şehremaneti başkanları yerine hareket bölgesinde vatandaşların yaralarını çekmek üzere çabaladıklarını belirtti.

Anadolu topraklarında tanıdık sunma iri felaketlerden biriyle yüz yüze olunduğunu dile getiren Özhaseki, “Bu yaraları bağışlamak de çok bayağı değil ancak haddinden fazla ateş parçası bire bir ferman var. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde, vekil arkadaşlarımız, umumi başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz sahadalar ve evvel günden itibaren de evcil yönetimler birimi yerine 807 belediyemizi zelzele bölgelerinde bütün hasar olan yerlerde görevlendirdik.” diye konuştu.

Kahramanmaraş özelinde 105 belediyenin hizmet verdiğini, Trabzon, Kayseri ve Samsun büyükşehir belediyelerinin imkanlarını seferber ettiğini kaydeden Özhaseki, hizmetler bitinceye kadar üstelik burada olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Hizmet ederken siyasa yapmadıklarını dile getiren Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hele göstermek istediğim ayrımsız husus daha var; Kocaeli Belediye Başkanı’mız Antakya Defne’da hizmet ediyor, Uşak Belediyemiz Samandağ’birlikte bakım ediyor. Bu söylediğim belediyeler CHP’li belediyeler. Olsun, yer sarsıntısı hepimize geliyor, facia hepimize gelmiş. Bu yaraları hepimiz kaldıracağız. Gönüllü kendisine da o kardeşlerimizin üstelik hizmetindeyiz, yanındayız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bugünlerde firak olmaz, başka bire bir husus kabul etmek olamaz. Bugünler gelişim ika, bakım haset. Şu enkazın altından bilcümle bu arada kalkıp insanımızın yüzünü güldürme haset. Bugünlerde siyaset temas etmek birlikte ayıp amma ne diyelim, ‘konuşan dahi konuşsun o de kişi ayıbı’ deyip geçeriz, tığ işimize bakarız.”

Share: